260 άτομα συμμετείχαν στην πρωτοβουλία για εμβολιασμούς το πρωί του Σαββάτου στο Δημαρχείο Ξάνθης. 

Στη σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος Ξάνθης αναφέρει:

Αθρόα ήταν η προσέλευση των συνδημοτών μας, παρά τον άστατο καιρό, στην Ημέρα Εμβολιασμού, σήμερα Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου, μια πρωτοβουλία της 4ης ΥΠΕ σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Εμβολιασμού του Κέντρου Υγείας Ξάνθης και του Δήμου Ξάνθης.

Περισσότεροι από 260 συμπολίτες μας αποδέχτηκαν την πρόσκληση του Δήμου Ξάνθης, δίνοντας -με αυτήν την επιλογή τους- περισσότερο χώρο στη Ζωή.

Η διαδικασία ξεκίνησε κανονικά στις 10 το πρωί, με τους πρώτους συνδημότες μας να προσέρχονται στο Ισόγειο του Δημαρχείου Ξάνθης, όπου τους περίμενε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Κινητής Μονάδας, υπό την εποπτεία της κας Ανδρομάχης Παπαδοπούλου, Επιστημονικής Υπεύθυνης του ΚΥ Ξάνθης.

Ανάμεσά τους, ο Δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης, ο οποίος ακύρωσε -όπως απαιτούσε η διαδικασία- το προγραμματισμένο του ραντεβού, επιλέγοντας να λάβει την τρίτη δόση του εμβολίου, στον γνώριμο χώρο του Δημαρχείου.

Ικανοποιημένος από την προσέλευση του κόσμου, ο Δήμαρχος Ξάνθης, τόνισε: «Έχω πει πολλές φορές ότι θα πρέπει όλοι να πειθαρχούμε με τις οδηγίες της επιστημονικής κοινότητας, γιατί αυτή γνωρίζει πώς θα μπορέσουμε να βγούμε από την πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, η οποία βασανίζει ολόκληρο τον πλανήτη, ήδη, δύο χρόνια. Ιδιαίτερα, για μας τους Ξανθιώτες, η περίοδος αυτή μας έχει πραγματικά στιγματίσει. Έχουμε χάσει δικούς μας ανθρώπους, φίλους και συνεργάτες. Η τοπική μας οικονομία δοκιμάστηκε και συνεχίζει να δοκιμάζεται, ενώ η καθημερινότητά μας έχει ακόμα περισσότερο επιβαρυνθεί με τα πρόσθετα υγειονομικά μέτρα που έχουν επιβληθεί. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

Ο Δήμαρχος συνεχάρη την Επιστημονική Υπεύθυνη του ΚΥ Ξάνθης Ανδρομάχη Παπαδοπούλου, καθώς και τους εργαζόμενους για την ευγένεια και τον επαγγελματισμό τους και συνομίλησε με τους συμπολίτες μας, που έμπαιναν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Δημαρχείου ακολουθώντας τη σειρά και τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα.

Ο Δήμος Ξάνθης ευχαριστεί ιδιαίτερα γι’ αυτήν την πρωτοβουλία και τη συνεργασία την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης, τον Διοικητή της κ. Δημήτριο Τσαλικάκη και την Υποδιοικήτρια κα. Ειρήνη Χατζοπούλου, το Υπουργείο Υγείας, όπως και την Κινητή Μονάδα Εμβολιασμού του Κέντρου Υγείας Ξάνθης – 4η ΥΠΕ.