Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αυτή είναι η 29χρονη Τζεβριέ που βρήκε τραγικό θάνατο. Τι δηλώνουν οι...

Αυτή είναι η 29χρονη Τζεβριέ που βρήκε τραγικό θάνατο. Τι δηλώνουν οι γονείς της

Λύπη και οργή έχει σκορπίσει η νέα γυναικοκτονία στην Αλεξανδρούπολη, που διευρύνει τη δραματική λίστα των γυναικοκτονιών στη χώρα μας, καθιστώντας το 2021 έτος ρεκόρ στην έμφυλη βία τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για μία γυναίκα 29 ετών, μητέρα τριών παιδιών 10, 8 και 3,5 ετών, που κατέληξε στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης όπου νοσηλευόταν μετά από άγριο ξυλοδαρμό από τον σύζυγό της, ο οποίος στην αρχή υποστήριζε ότι έπεσε από τις σκάλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας και συγκεκριμένα στις 8 Δεκεμβρίου, οι γονείς της κοπέλας προχώρησαν σε καταγγελία για πρόκληση σωματικών βλαβών από τον σύζυγό της.

Από την ιατροδικαστική έκθεση που ακολούθησε της καταγγελίας και ενώ η νεαρή μητέρα νοσηλευόταν στη ΜΕΘ, προέκυψε ότι οι πολλαπλές κακώσεις που έφερε σε διάφορα σημεία του σώματος, η σύνθλιψη του ύπατος και η ρήξη σπλήνας, δεν είναι συμβατές με πτώση από σκάλα αλλά συνάδουν με ξυλοδαρμό.

Αυτή είναι η 29χρονη Τζεβριέ που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου – Το χρονικό

Το θύμα είναι η 29χρονη Τζεβριέ Εδινερλί, που έφτασε βαριά τραυματισμένη στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης στις 5 Δεκεμβρίου αφού ξυλοκοπήθηκε από τον άνδρα της, ενώ κατέληξε χθες βράδυ, έχοντας πολύ σοβαρά τραύματα.

Να σημειωθεί ότι λίγο νωρίτερα εντοπίστηκε ο δράστης και συνελήφθη. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, ο σύζυγος της άτυχης νεαρής γυναίκας, που είχε απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις Αρχές, εντοπίστηκε λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του το μεσημέρι της Παρασκευής και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της Αλεξανδρούπολης.

Όταν έφτασε στο νοσοκομείο, από τους γιατρούς διαπιστώθηκε πως είχε ρήξη σπλήνας και ήπατος, ενώ στη συνέχεια βρέθηκε θετική και στον κοροναϊό, κάτι που δεν φαίνεται να γνώριζε όταν πήγε στο νοσοκομείο. Γι’ αυτό και νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ Covid. Ο σύζυγός της όταν την πήγε στο νοσοκομείο δήλωσε ψευδώς ότι είχε πέσει από σκάλα.

Η άτυχη γυναίκα έδωσε μάχη να κρατηθεί στη ζωή, οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες, αλλά τελικά η 29χρονη κατέληξε το βράδυ της Πέμπτης.

«Ήξερα ότι την έδερνε, την παρακαλούσα να γυρίσει» – Τι δήλωσε η μητέρα της άτυχης 29χρονης

Στο Mega μίλησε η μητέρα της 29χρονης, η οποία λέει ότι είχε καταλάβει τον εφιάλτη που ζούσε η κόρη της και την παρακαλούσε να γυρίσει στο σπίτι τους από όταν ακόμα είχε μόνο ένα παιδί. «Ναι το ήξερα, το είχα καταλάβει (σ.σ. ότι την έδερνε). Προσπάθησα να την πάρω πίσω, δε με άκουγε, της έλεγα να χωρίσει. Έλεγα “έκανες ένα λάθος (σ.σ. που κλέφτηκε), δεν πειράζει, γύρισε πίσω”. Φοβόταν να πάρει το παιδί από αυτόν» λέει χαρακτηριστικά η μητέρα της.

«Είναι πολύ δύσκολο, δεν μπορώ να συνέλθω, δεν μπορώ να ησυχάσω. Εύχομαι να μην το έκανε αυτό, αλλά αν το έκανε, να τον κλείσουν μέσα» λέει συντετριμμένος ο πατέρας της 29χρονης, που εδώ και τέσσερα χρόνια δεν την είχε δει. «Έχω 4 χρόνια να δω την κόρη μου γιατί δεν την άφηνε να μιλήσουμε, δεν την άφηνε να ‘ρθει σε μας. Δεν πήγε καθόλου το μυαλό μας στο κακό, αν πήγαινε θα την έπαιρνα. Όσες φορές ερχόταν εδώ παλιά, μας έλεγε είμαι καλά. Μου έλεγε “μην ανακατεύεσαι, είμαι καλά”» λέει.

Το ζευγάρι ήταν παντρεμένο 10 χρόνια. «Ακουγόταν ότι την χτυπούσε, δεν την άφηνε να μιλήσει στο τηλέφωνο, δεν είχε καν τηλέφωνο» λένε οι αδερφές της.

Η μαρτυρία του πατέρα του θύματος

Απαρηγόρητος είναι και ο πατέρας της 29χρονης Τζεβριέ, ο οποίος όπως είπε στο star.gr, η νεαρή γυναίκα δεν του είχε πει ποτέ ότι ο 32χρονος σύζυγός της είναι βίαιος και την κακοποιεί.

«Έβλεπα που και που σημάδια στο σώμα και το πρόσωπό της και μου έλεγε ότι είχε πέσει. Ποτέ δεν μου είχε αναφέρει ότι τη χτυπούσε. Αν μου το έλεγε δεν θα το άφηνα έτσι», είπε.

Ήταν αντίθετη στον γάμο η οικογένεια της Τζεβριέ

Η 29χρονη γνώρισε τον σύζυγό της πριν από δέκα χρόνια, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ. Η οικογένειά της, όμως, δεν ενέκρινε τη σχέση τους, κι έτσι οι δυο τους κλέφτηκαν, παρά τις αντιρρήσεις των γονιών της.

«Δέκα χρόνια που ήταν παντρεμένος με την κόρη μου δεν τον είχα γνωρίσει, δεν του είχα μιλήσει ποτέ. Δεν ήταν καλό παιδί. Της έλεγα “παιδί μου δεν τον θέλω αυτόν, δεν τη θέλω αυτήν την αγάπη σου”, όμως εκείνη πήγε μαζί του», είπε.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι όλα αυτά τα χρόνια είχε επαφή μόνο με την κόρη του, ενώ τα τελευταία τέσσερα είχε σταματήσει να έχει νέα και από εκείνη. Μάλιστα, δεν είχε καμία επαφή και με τα τρία εγγονάκια του, ενώ το μικρότερο που είναι δύο χρόνων δεν το έχει γνωρίσει καν.

Τώρα, μετά τον βίαιο θάνατο της κόρης του, θα διεκδικήσει, όπως λέει την επιμέλεια των παιδιών, τα οποία αυτή τη στιγμή είναι με τους γονείς του γαμπρού του.

«Δεν ξέρω πώς είναι η διαδικασία, αλλά θέλω να πάρουμε τα παιδιά. Θέλω να μεγαλώσουν μαζί μας. Θα μας πουν οι δικηγόροι τι πρέπει να κάνουμε», είπε. «Δεν μπορώ να μιλήσω, δεν μπορώ να σταθώ στα πόδια μου. Έχω μια εβδομάδα που τρέχαμε στα νοσοκομεία», συνέχισε.

Οι γιατροί έκαναν την καταγγελία

Ερωτηθείς, τέλος, για την καταγγελία που έγινε για ξυλοδαρμό, απάντησε ότι δεν την έκανε εκείνος, αλλά οι γιατροί. «Ο γιατρός είπε ότι τα τραύματα της κόρης μου ήταν από ξυλοδαρμό. Δεν ξέρω, περιμένω τον ιατροδικαστή. Αν μου είχε πει κάτι, θα τον σταματούσα», κατέληξε ο πατέρας της άτυχης Τζεβριέ.

Οι μαρτυρίες

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, συγγενικά της πρόσωπα μιλούν για βιαιότητα που υπήρχε από μέρους του συζύγου της, ενώ και στο παρελθόν υπήρχαν καταγγελίες για ένταση στο σπίτι.

Οι ίδιοι υποστηρίζουν, ότι όταν συνέβη το περιστατικό στις 5 Δεκεμβρίου, η κοπέλα έμεινε για 2 με 3 ώρες στο σπίτι και οι δικοί της άνθρωποι προσπαθούσαν να την συνεφέρουν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Έτσι μεταφέρθηκε στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με ρήξη σπλήνας και ήπατος.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, όταν οι γιατροί υποπτεύθηκαν, από τα τραύματα, ότι το αφήγημα για πτώση από σκάλα ήταν προβληματικό και το ανέφεραν στην αστυνομία, ο σύζυγος είχε κληθεί να καταθέσει για το περιστατικό.

Τι ισχυρίζεται ο 32χρονος

«Ο πελάτης μου ισχυρίζεται ότι υπήρξε διαπληκτισμός με τη σύζυγο κατά τη διάρκεια του οποίου υπήρχαν εκατέρωθεν χτυπήματα. Δυστυχώς, προφανώς, κάποια από αυτά, σε συνδυασμό και με το γεγονός ότι η κοπέλα έπασχε από Covid, απέβησαν μοιραία για την κοπέλα. Δεν είχε καμία πρόθεση, βέβαια, να την σκοτώσει, ούτε καν το είχε στο μυαλό του. Είναι συντετριμμένος από τον θάνατό της» λέει η Βασιλική Μαρινάκη, δικηγόρος 32χρονου μιλώντας στο «Live News».

«Η κοπέλα είχε επιλέξει να μη συναναστρέφεται τους γονείς της. Ο πελάτης μου από την αρχή ομολόγησε ότι διαπληκτίστηκαν. Είναι συντετριμμένος, δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να την σκοτώσει» επαναλαμβάνει.

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη στον 32χρονο για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και τον παρέπεμψε να απολογηθεί στον ανακριτή τη Δευτέρα το πρωί.

«Φως» στα αίτια που οδήγησαν την 29χρονη στον θάνατο αναμένεται να ρίξει η εξέταση του ιατροδικαστή ενώ η νεκροτομή της σορού θα γίνει στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας λόγω του πρωτοκόλλου ασφαλείας για τις περιπτώσεις ασθενών με κορονοϊό.