Ψήφος εμπιστοσύνης από Alpha Bank στις αναπτυξιακές προοπτικές της Βόρειας Ελλάδας.

Τριήμερη περιοδεία στην Ξάνθη και σε άλλες περιφερειακές ενότητες της Βόρειας Ελλάδας όπως η Καβάλας η Δράμα, το Κιλκίς και η Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησε η Διοίκηση της Alpha Bank, με επικεφαλής τον CEO B. Ψάλτη, συνοδευόμενο από τον Γενικό Διευθυντή Wholesale Γιάννη Εμίρη και τους επικεφαλής των διευθύνσεων Εμπορικής Τραπεζικής, Επιχειρηματικών Κέντρων και Δικτύου της Τράπεζας.

Λίγες ημέρες μετά την παρουσίαση των πρώτων επιτευγμάτων του Προγράμματος Μετασχηματισμού, “the Alpha Blueprint”, που έχει ως στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου, προσωποποιημένων υπηρεσιών προς επιχειρήσεις και ιδιώτες, η επίσκεψη στη Βόρεια Ελλάδα αποτελεί έναν ακόμη συνδετικό κρίκο της Alpha Bank με τις επιχειρήσεις όλης της χώρας και, ταυτόχρονα, συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της επιχειρηματικότητας στην περιοχή.

Άλλωστε, η δυναμική των επιχειρήσεων της Βορείου Ελλάδας, ο υψηλός βαθμός καινοτομίας και εξωστρέφειας που χαρακτηρίζει την λειτουργία τους, σε συνδυασμό με τους χρηματοδοτικούς πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και τα λοιπά Ευρωπαϊκά Ταμεία, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την επιστροφή, μετά από τα χρόνια της κρίσης και τη δοκιμασία της πανδημίας, σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, μέσα από επενδυτικά σχέδια που θα δημιουργούν νέες θέσεις απασχόλησης.

Το κλιμάκιο της Alpha Bank είχε συναντήσεις με τις διοικήσεις κορυφαίων επιχειρηματικών ομίλων στην περιοχή, στο πλαίσιο υλοποίησης της φιλόδοξης πιστωτικής της πολιτικής, που έχει ως στόχο την καθαρή διοχέτευση πόρων άνω των 8 δισεκατομμυρίων ευρώ στην ελληνική οικονομία την προσεχή τριετία.

Ο CEO του Ομίλου της Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης δήλωσε:

«Έχοντας διαχρονικά το προνόμιο να βρισκόμαστε στο πλευρό της ελληνικής επιχειρηματικότητας, στην Alpha Bank αναλαμβάνουμε την ευθύνη να στηρίξουμε ενεργά τις επιχειρήσεις της πατρίδας μας προκειμένου, αξιοποιώντας και τους πόρους των Ευρωπαϊκών Ταμείων, να επιχειρήσουν το αποφασιστικό βήμα για την περαιτέρω μεγέθυνση και τον εκσυγχρονισμό τους.

Η Βόρεια Ελλάδα διαθέτει το επιχειρηματικό δυναμικό για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση επιχειρηματικών πλάνων υψηλής προστιθέμενης αξία. Σε συνδυασμό με την γεωστρατηγική θέση της ως πύλης εξωστρέφειας προς τις παγκόσμιες αγορές, δύναται να αποτελέσει δυναμικό πυλώνα ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία.

Στην Alpha Bank είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε με όλους τους τρόπους την υγιή επιχειρηματικότητα και την μετάβαση σε ένα βιώσιμο, πράσινο πρότυπο ανάπτυξης. Στηρίζουμε όχι μόνον τις μεγάλες αλλά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας. Συμβάλλουμε, έτσι, ώστε όχι μόνον η ελληνική επιχειρηματικότητα αλλά, συνολικά, η κοινωνία μας να κάνει το άλμα προς το Αύριο».

Η Alpha Bank αρωγός στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής

Η Alpha Bank δίνει σταθερά το «παρών» στην προσπάθεια για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Βορείου Ελλάδας, υποστηρίζοντας χρηματοδοτικά την ανάπτυξη των υποδομών αλλά και τα επενδυτικά πλάνα επιχειρήσεων από όλους τους κλάδους της οικονομίας.

Μεταξύ άλλων, η Τράπεζα χρηματοδοτεί την επέκταση του Δικτύου Φυσικού Αερίου της Θεσσαλονίκης, υπήρξε αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ στο έργο παραχώρησης της Εγνατίας Οδού, παρέχοντας μάλιστα για πρώτη φορά σε παρόμοια συναλλαγή το εργαλείο της προ-εγκεκριμένης δανειακής χρηματοδότησης (staple financing), και πρωταγωνίστησε στην παραχώρηση των 14 περιφερειακών αερολιμένων στη Fraport, που οδήγησε, μεταξύ άλλων, στην ουσιαστική αναβάθμιση του Αεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, η Alpha Bank διαθέτει μακρά σχέση με τους κορυφαίους ομίλους της Βορείου Ελλάδας, υποστηρίζοντας με συνέπεια την ανάπτυξη των επιχειρηματικών τους σχεδίων, μεταξύ άλλων, στους τομείς του Λιανικού Εμπορίου, του Τουρισμού (αναβάθμιση ξενοδοχειακών δομών και κατασκευή νέων υψηλών προδιαγραφών), την πρωτογενή παραγωγή και τον αγροδιατροφικό τομέα, την παραγωγή βιομηχανικών προϊόντων που απευθύνονται στις διεθνείς αγορές, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και το real estate.

Ειδικά για την περιοχή της Θεσσαλονίκης, μέσα από το ευρύ δίκτυο καταστημάτων η Τράπεζα εξυπηρετεί περισσότερους από 600.000 ιδιώτες και 40.000 επιχειρήσεις στην περιοχή καλύπτοντας τις επενδυτικές, στεγαστικές, καταναλωτικές και επιχειρηματικές τους ανάγκες. Αξίζει να σημειωθεί πως τίθεται σε λειτουργία και ένα νέο «Επιχειρηματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας» της Alpha Bank, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση του επιπέδου υπηρεσιών και εξυπηρέτησης των επιχειρήσεων.

Η Alpha Bank είναι συνυφασμένη και με την κοινωνική και πολιτιστική ζωή της Θεσσαλονίκης καθώς διαθέτει σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία και διατηρεί στρατηγικές συνεργασίες, μέσω του ισχυρού προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας, με πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς φορείς της Συμπρωτεύουσας, με στόχο την ενίσχυση του πολιτιστικού αποτυπώματος της πόλης. Μεταξύ άλλων, με την αποκλειστική υποστήριξη της Alpha Bank στη δράση «Σινεμά για όλους», το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης προσφέρει ίσα δικαιώματα προσβασιμότητας στο σινεμά, με την προσαρμογή ταινιών ώστε να μπορούν να τις παρακολουθήσουν τυφλοί, άτομα με προβλήματα όρασης, κωφοί και βαρήκοοι. Παράλληλα, η Τράπεζα υποστηρίζει, μέσω υποτροφιών προς νέους σπουδαστές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης στους τομείς της γεωργίας, της οικολογίας, του περιβάλλοντος, της επιχειρηματικότητας και των επιστημών ζωής.

Κατά την παραμονή του στη Βόρεια Ελλάδα, ο κ. Β. Ψάλτης επισκέφθηκε, μεταξύ άλλων, το δίκτυο καταστημάτων, τις Διευθύνσεις Επιχειρηματικών Κέντρων και Πιστοδοτήσεων Επιχειρήσεων του Ομίλου και πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με τα στελέχη της Τράπεζας, κατά τη διάρκεια των οποίων συζητήθηκαν οι προϋποθέσεις επιτάχυνσης της ανάπτυξης στην περιοχή, η περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών του Ομίλου με την τοπική κοινωνία αλλά και η πλήρης αξιοποίηση των νέων εργαλείων τραπεζικής για την παροχή υψηλής προστιθέμενης αξίας, προσωποποιημένων υπηρεσιών προς τους Πελάτες, επιχειρήσεις και ιδιώτες, της Alpha Bank.