Mε μια κεφαλιά του Τάσου Παπάζογλου στο ’78 του αγώνα με τη Νίκη Βόλου, η Ξάνθη πήρε τη νίκη εκτός έδρας, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Betsson Super League 2, και βρίσκεται πλέον σε απόσταση ενός βαθμού από την κορυφή, έχοντας ένα παιχνίδι λιγότερο.

Η ομάδα του ΑΟΞ δεν είχε ιδιαίτερες στιγμές στο πρώτο ημίχρονο με τους γηπεδούχους να έχουν σαφή αλλά άκαρπη υπεροχή, εκμεταλλεύτηκε τους χώρους στην επανάληψη, όταν και πέτυχε το γκολ ενώ στη συνέχεια διαχειρίστηκε και διαφύλαξε το προβάδισμά της με άνεση, φτάνοντας σε ένα πολύτιμο τρίποντο.

Αυτό ανέφερε και ο τεχνικός της ομάδας Νίκος Κεχαγιάς στις δηλώσεις του, επισημαίνοντας ότι ο αρχικός στόχος ήταν η διαφύλαξη της ισοπαλίας ενώ η εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου με τις αλλαγές που έγιναν, συνέτειναν ώστε να έρθει η νίκη

Με την τέταρτη διαδοχική της νίκη η ομάδα του Νίκου Κεχαγιά πιστοποίησε για ακόμη μια φορά ότι είναι το φαβορί της ανόδου με 13 βαθμούς στο ενεργητικό της την ώρα που Βέροια και ΑΕΛ έμειναν στην ισοπαλία. Υπενθυμίζεται ότι  στο ημίχρονο του αγώνα η ομάδα του ΑΟΞ εξέδωσε ανακοίνωση – θυμίζοντας την προηγούμενη ιδιοκτησία- διαμαρτυρόμενη για πέναλτυ που δεν δόθηκε  από τον διαιτητή Τακίδη ενώ στο δεύτερο μέρος ο σκόρερ Παπάζογλου τραυματίστηκε από αντικείμενο των φιλάθλων των γηπεδούχων.

Επόμενη αναμέτρηση για την ομάδα μας το ερχόμενο Σάββατο με τον Ολυμπιακό Βόλου στο Xanthi FC Arena.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γιώργος Τακίδης (ΕΠΣ Κιλκίς) με α’ βοηθό τον Θόδωρο Χαραλαμπόπουλο (ΕΠΣ Κιλκίς), β’ βοηθό τον Αχιλλέα Νίκζα (ΕΠΣ Λάρισας) ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Παναγιώτης Τσιάρας (ΕΠΣ Καβάλας).

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Τσιμπούκας (70′ Πάνος), Τζοβάρας, Γρομητσάρης, Ανδρέου, Τσουκαλάς, Κυριακίδης, Μέτσε (82′ Τζιώρας), Κάσσος, Μιράντα (90+’ Βλαχομήτρος), Ροχάνο.

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Κεχαγιάς): Ίτσο, Τζανακάκης, Ουνγιαλίδης (46′ Πολίμος), Μπάτζιος, Παπάζογλου (86′ Φαζός), Θυμιάνης, Τσέλιος, Γκόμεζ, Γκινσάρι, Μονρόζ (56′ Δόρης), Ιμπραΐμι (77′ Διαμαντόπουλος).