Την αντίδραση της συνδικαλιστικής κίνησης των αστυνομικών Ξάνθης προκάλεσε η δήλωση του βουλευτή της ΝΔ Μπάμπη Παπαδημητρίου που αποκάλεσε τους αστυνομικούς “μπάτσους”. 

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρουν:

Προς μεγάλη μας απογοήτευση ακούσαμε από βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος σε ενημερωτική εκπομπή πανελλήνιας εμβέλειας καναλιού να αποκαλεί τους αστυνομικούς “μπάτσους”. Μας θλίβει ιδιαίτερα το γεγονός γιατί από την μεταπολίτευση και έπειτα το σώμα μας θρηνεί 138 νεκρούς συναδέλφους εν ώρα υπηρεσίας, “μπάτσους” που θυσίασαν την ζωή τους στον αδυσώπητο αγώνα κατά του εγκλήματος, επιτελώντας σωστά το καθήκον τους απέναντι στη κοινωνία.

Καθημερινά 55.000 αστυνομικοί, κύριε Παπαδημητρίου, υπηρετούν τον πολίτη, προσπαθώντας να αποτινάξουν από πάνω τους τέτοιους χαρακτηρισμούς που δεν θα έπρεπε να ακούγονται από τα χείλη κανενός με οποιαδήποτε έννοια κι αν λέγονται, πόσω μάλλον από τα χείλη ενός βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Για τους λόγους αυτούς και για τον σημαντικότερο ότι τα παιδιά μας έχουν μαμάδες και μπαμπάδες εργαζόμενους αστυνομικούς και όχι “μπάτσους”, ζητούμε από το σύνολο του πολιτικού κόσμου να καταδικάσει τέτοιες εκφράσεις και ενέργειες, που θίγουν και προσβάλουν τον Έλληνα αστυνομικό.