Σε ανακοίνωση της ΝΟΔΕ (ΔΕΕΠ) Νομού Ξάνθης γίνεται κάλεσμα για εμβολιασμούς στους κατοίκους της περιοχής:

Καλούμε όλους τους πολίτες του νομού Ξάνθης , χριστιανούς και μουσουλμάνους,  να εμβολιαστούν έναντι του νέου κορονοϊού προκειμένου να διαφυλάξουν την ίδια τους τη  ζωή, να προστατέψουν τους αγαπημένους τους ηλικιωμένους και να συμβάλλουν στην εξάλειψη της πανδημίας που συνεχίζει να απειλεί την ανθρωπότητα! 

Το ΕΜΒΟΛΙΟ, το πολύτιμο αυτό δώρο της επιστήμης είναι το μοναδικό μας όπλο έναντι του αόρατου αυτού εχθρού, η χρήση μάσκας και η προσεκτική Υγιεινής των χεριών συνεχίζουν να αποτελούν επιτακτικούς Τρόπους συμπεριφοράς έναντι της πανδημίας από όλους μας. Οι μεταλλάξεις αποτελούν την φυσική εξέλιξη της πορείας κάθε ιού , τέτοια ήταν η μετάλλαξη Δέλτα όπως και πρόσφατα η μετάλλαξη Όμικρον. 

Μόνο με εμπιστοσύνη στην Επιστήμη και στους ανθρώπους που την υπηρετούν θα μπορέσει η ανθρωπότητα  να νικήσει  κι αυτή την πανδημία όπως νίκησε κι αυτές του παρελθόντος με τα μέσα που κάθε φορά διέθετε. Ας ορθώσουμε το ανάστημα μας έναντι του κορωνοιού με συμμάχους μας την ψυχραιμία, την λογική, τον έγκαιρο εμβολιασμό μας!

ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ  οι ασθενείς που νοσηλεύονται στο ΓΝΞ είναι ανεμβολίαστοι, δεν είναι τυχαίο και δυστυχώς δεν είναι λίγοι!!!