Η Sunlight, μέλος του Ομίλου Olympia, υποστήριξε για ακόμη μία χρονιά τον Δημοκρίτειο Ημιμαραθώνιο Ξάνθης που πραγματοποιήθηκε στις 27 και 28 Νοεμβρίου. Στηρίζοντας διαχρονικά τις τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιείται, καθώς στην Ξάνθη λειτουργεί η βασική της παραγωγική μονάδα, η εταιρεία συμμετείχε ενεργά στη διοργάνωση ως χορηγός και με ομάδα 85 δρομέων, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που συνεχίζει:

Η Sunlight βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των τοπικών φορέων που διοργανώνουν τον Ημιμαραθώνιο της Ξάνθης, μια επιτυχημένη αθλητική διοργάνωση που κάθε χρόνο κερδίζει όλο και περισσότερες συμμετοχές. Με προτεραιότητα την υγεία και ευεξία, και πιστή στις αρχές του αθλητικού πνεύματος, η ομάδα της Sunlight συμμετείχε στον αγώνα με 85 εργαζόμενους. Οι δρομείς της έτρεξαν με το μήνυμα “Rise and Run” και σημείωσαν εξαιρετικά αποτελέσματα, με έναν μάλιστα να τερματίζει στην 7η θέση του αγώνα των 21 χλμ. 

Ο Δημοκρίτειος Ημιμαραθώνιος συγκεντρώνει κάθε χρόνο στην πόλη της Ξάνθης εκατοντάδες δρομείς – μέλη της τοπικής κοινωνίας και επισκέπτες, αθλητές και ερασιτέχνες, ενήλικους, οικογένειες και έφηβους. Ο φετινός αγώνας διοργανώθηκε από τους XanthiRunners και τον Α.Π.Σ. Διομήδη Ξάνθης, με τη συνδιοργάνωση της ΠΕ Ξάνθης και των Δήμων Ξάνθης και Αβδήρων. Στην άρτια διεξαγωγή και επιτυχία της διοργάνωσης συνέβαλαν επίσης πλήθος εθελοντών, η αστυνομία, καθώς και τοπικοί φορείς.

Διατηρώντας την κύρια παραγωγική της μονάδα για περισσότερα από 30 χρόνια στην περιοχή, η Sunlight αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες της Ξάνθης συγκεκριμένα και της Θράκης γενικότερα, με πάνω από 1.000 εργαζόμενους συνολικά στα δύο πρότυπα εργοστάσιά της στο Νέο Όλβιο Ξάνθης και την Κομοτηνή. Με διεθνή προσανατολισμό, η εταιρεία κατατάσσεται μεταξύ των μεγαλύτερων παραγωγών ολοκληρωμένων και τεχνικά προηγμένων λύσεων αποθήκευσης ενέργειας. Από το υπερσύγχρονο εργοστάσιο της Sunlight στην Ξάνθη, το 98% της παραγωγής εξάγεται σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο.