Την ενόχλησή του για την καθυστέρηση υλοποίησης του έργου της δημοτικής οδοποιίας Κενταύρου, η οποία είχε ενταχθεί για χρηματοδότηση από την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο βουλευτής Χ. Ζεϊμπέκ με ανακοίνωσή του.

Μετά την τελευταία ερώτησή μου με αρ. πρωτ.: 4/4.10.2021 και θέμα: «Αναφορικά με την πορεία του έργου Δημοτικής Οδοποιίας του Οικισμού Κενταύρου του Δήμου Μύκης», το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών απέστειλε την απάντησή του σήμερα, στην οποία επικαλείται ότι η καθυστέρηση οφείλεται στην μη αποστολή της επικαιροποιημένης μελέτης του έργου από την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ». Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, το Υπουργείο δεν μπορεί ακόμα να προβεί στην δημοπράτηση του έργου και κατόπιν στην διαδικασία ανάθεσης. 

Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι την με αρ. 71323/05.07.2019 Απόφαση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το συγκεκριμένο έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2019 τίτλο: «Έργα Δημοτικής Οδοποιίας στον οικισμό Κενταύρου του Δήμου Μύκης» και προϋπολογισμό 2.100.000.00€. 

Έκτοτε, η διαδικασία έχει παγώσει χωρίς να υπάρχει καμία ενημέρωση ή χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του έργου. Επίσης, έχουν προηγηθεί 4 στο σύνολο ερωτήσεις μου επί του θέματος στις οποίες οι αρμόδιοι ρίχνουν τις ευθύνες για την μη υλοποίηση του έργου από τον ένα στον άλλον. Φαίνεται, λοιπόν, ότι ενώ η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πήρε την πρωτοβουλία να εξασφαλίσει τους πόρους και να προχωρήσει σε ένα τόσο σημαντικό έργο για την περιοχή, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει μετατρέψει το έργο σε ένα σύγχρονο γεφύρι της Άρτας που «ολημερίς το χτίζανε, το βράδυ γκρεμιζόταν». 

Επιτέλους, πρέπει να επιδείξουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς, Υπουργείο Υποδομών, Δήμος Μύκης και ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ, λίγη σοβαρότητα και να μην ρίχνουν το μπαλάκι των ευθυνών ο ένας στον άλλον, κοροϊδεύοντας τους πολίτες. Τους καλώ, λοιπόν, να αναλάβουν άμεσα όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, ώστε να οδηγηθούμε στην δημοπράτηση και υλοποίηση του έργου, αναλογιζόμενοι και την μεγάλη σπουδαιότητά του για την ασφάλεια και καθημερινότητα των κατοίκων του οικισμού του Κενταύρου.