Με μια ακόμη νίκη, ο ΑΟΞ αναρριχήθηκε στη δεύτερη θέση της SL2, με ένα παιχνίδι λιγότερο σε σχέση με την πρωτοπόρο Βέροια, και επιβεβαιώνει τον τίτλο του φαβορί για την άνοδο. Ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη με το Νίκο Κεχαγιά στον πάγκο, -μετά το στραβοπάτημα της πρώτης αγωνιστικής- ο οποίος προσφέρει στην Ξάνθη την ασφάλεια και τη βοήθεια που χρειάζεται από το πάγκο της, ενώ η “χρυσή’ αλλαγή του, Διαμαντόπουλος, ήταν αυτός που πέτυχε και τα δύο γκολ της αναμέτρησης. 

Για μια ακόμη φορά ο ΑΟΞ είχε εμφανή υπεροχή αλλά έπρεπε να διαπεράσει τη μαζική άμυνα των φιλοξενούμενων. Αυτό είναι ένα σκηνικό που θα επαναληφθεί αρκετές φορές φέτος και εκεί θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η πορεία της ομάδας. Στο “ξεκλείδωμα” της αντίπαλης άμυνας συνέβαλε και το αριθμητικό πλεονέκτημα μετά τη δεύτερη κίτρινη για τον Μπακουτσή του Αλμωπού, στην εκπνοή του πρώτου μέρους. Επόμενη αναμέτρηση με τη Νίκη Βόλου εκτός έδρας.

Αναλυτικά το φιλμ του αγώνα:

Στο 24′ του σουτ του Ιμπραΐμι δεν βρήκε στόχο όπως και η κεφαλιά του προωθημένου Μπάτζιου στο 39′. Στο 41′ η εκτέλεση φάουλ από μακριά του Ιμπραΐμι δεν ανησύχησε τον Ντόκιτς. Στο 49′ το πλασέ του Γκόμεζ από κοντά μπλόκαρε ο τερματοφύλακας. Στο 63′ ο Πλατέλλας έκανε το σουτ που απέκρουσε ο τερματοφύλακας και ο Διαμαντόπουλος με κεφαλιά έκανε το 1-0. Ο ίδιος παίκτης, ο Διαμαντόπουλος στο 69′ ήταν αυτός που σημείωσε το 2-0 όταν εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Γκινσάρι και με σουτ σκόραρε, φτάνοντας τα τρία γκολ στο πρωτάθλημα. Στο 80′ το σουτ του Πλατέλλα μπλόκαρε ο Ντόκιτς.

Διαιτητής ήταν ο Δημήτρης Μαλούτας (ΕΠΣ Ημαθίας) με α’ βοηθό τον Δημήτρη Νατσιόπουλο, β’ βοηθό τον Γιώργο Χατζηνάκο (ΕΠΣ Δράμας) ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος (ΕΠΣ Χαλκιδικής) που απέβαλλε με 2η κίτρινη κάρτα τον Μπακουτσή στο 45′.

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Νίκος Κεχαγιάς): Ίτσο, Μπάτζιος, Παπάζογλου, Ουνγιαλίδης, Τζανακάκης (72′ Δεληγιαννίδης), Δόρης (56′ Θυμιάνης), Γκόμεζ, Γκινσάρι, Πλατέλλας (85′ Τσιλιγγίρης), Ιμπραΐμι (85′ Κοτόπουλος), Μονρόζ (56′ Διαμαντόπουλος).

ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ (Γιώργος Τυριακίδης): Ντόκιτς, Γιαλαμούδης, Παρασκευάς (78′ Πρίκας), Κολλαράς, Αδαμίδης, Ασλαμπάλογλου (89′ Σταμπουλίδης), Μπακουτσής, Ρόβας (85′ Ρίβας), Ζαχαρός (46′ Κέρθι), Καράμπερας, Γιουκούδης (78′ Τριανταφυλλάκης).

Περισσότερα στο sportsaddict.gr