Μεγάλη ήταν η προσέλευση και η συμμετοχή του κοινού στην εκδήλωση για την έμφυλη βία που διοργανώθηκε το βράδυ της Παρασκευής.

Οι οργανώσεις μελών ανατολικού και δυτικού τομέα του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης επέλεξαν η διεθνή ημέρα για την εξάλειψη της βίας σε βάρος των γυναικών για τη διοργάνωση της σχετικής εκδήλωσης.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η Καθηγήτρια Νομικής του ΑΠΘ Ιφιγένεια Καμτσίδου ενώ με εισηγήσεις τους συμμετείχαν ο Δικηγόρος Γιάννης Πατζανακίδης και η εκπαιδευτικός Λένα Παπαδόπουλου.

Το ενδιαφέρον του κοινού ήταν μεγάλο και η εκδήλωση προχώρησε με αρκετές ερωτήσεις, παρεμβάσεις και συζήτηση για το ζήτημα που, τον τελευταίο χρόνο, έχει αναδειχθεί στον πιο υψηλό τόνο στην Ελλάδα μετά τη συρροή περιστατικών και εγκλημάτων που συνιστούν έμφυλη βία . Παράλληλα, στην ατζέντα εκτός από το νομικό, πολιτικό και κοινωνικό πλαίσιο όπου εκδηλώνονται τα φαινόμενα αλλά και το ρόλο της εκπαίδευσης, βρίσκονται και οι δομές και υποδομές στήριξης για τα θύματα.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Βουλευτής Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Κουρτίδης, ο πρώην υφυπουργός Στάθης Γιαννακίδης, ο πρώην βουλευτής Γρηγόρης Στογιαννίδης, τα στελέχη των οργανώσεων που είχαν την πρωτοβουλία και την ευθύνη της εκδήλωσης και αρκετοί/ες πολίτες.