Αναβολή για την Παρασκευή ζήτησαν και πήραν από το Τριμελές  Πλημμελειοδικείο της Ορεστιάδας, όπου δικάζονται με την αυτόφωρη διαδικασία, οι δικηγόροι των 10 κατηγορούμενων για την υπόθεση των πλαστών αρνητικών rapid tests που εντοπίστηκε στο Σουφλί.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν εντοπίστηκαν μεταμεσονύκτιες καταχωρήσεις των αρνητικών τεστ από το εμπλεκόμενο φαρμακείο σε οικισμό του Σουφλίου, που κίνησαν της υποψίες των αρχών ενώ στην έρευνα ενεπλάκησαν και οι Εσωτερικές Υποθέσεις λόγω της εμπλοκής ενστόλων. Η έκταση του κυκλώματος δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί.

Παράλληλα, η ΕΛΑΣ προχώρησε σε επίσημη ανακοίνωση:

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος διερευνήθηκε υπόθεση ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων και παραβίασης των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Για την υπόθεση, συνελήφθησαν αστυνομικός, 2 στρατιωτικοί και 7 ιδιώτες, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται 11 ακόμη άτομα, εκ των οποίων ένας ακόμη αστυνομικός, 3 στρατιωτικοί και 7 ιδιώτες.

Από την έρευνα προέκυψε ότι, ένας εκ των συλληφθέντων, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητα του ως ιδιοκτήτης φαρμακείου, προέβη στην έκδοση 9 τουλάχιστον ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων διαγνωστικού ελέγχου (rapid test) για τον covid-19, χωρίς να παρουσιαστούν οι ενδιαφερόμενοι στο φαρμακείο.

Συγκεκριμένα, χθες Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, προέβη στην έκδοση ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων διαγνωστικού ελέγχου (rapid test)  για τον αστυνομικό, τους  2 στρατιωτικούς και 6 ακόμη ιδιώτες. 

Από τη συνδυαστική μελέτη των στοιχείων της προανάκρισης και των  δεδομένων που καταχωρήθηκαν στην εδική πλατφόρμα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (Η.ΔΙ.Κ.Α.), προέκυψε η εμπλοκή και των υπολοίπων στην υπό έρευνα υπόθεση.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή Ορεστιάδας.