Η πρώτη άδεια για παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης στην Ξάνθη δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 19 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για την εταιρία KENEVIR MEDICAL GRECCE μονοπρόσωπη Α.Ε. η οποία πήρε τη σχετική άδεια για την παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης στο αγρόκτημα Πεζούλας του Δήμου Αβδήρων. Όπως είναι γνωστό, το νομικό πλαίσιο θέτει μια σειρά από σοβαρές προϋποθέσεις για την τελική αδειοδότηση και, για το λόγο αυτό καταγράφεται ως σημαντική.

Το φάκελο της αδειοδότησης χειρίστηκε η εταιρία GROVE ΙΚΕ που απαρτίζεται από Ξανθιώτες ειδικούς και ασχολείται με την έρευνα και ανάπτυξη γεωτεχνικών εφαρμογών.

Γιαννακίδης: Ελπιδοφόρα εξέλιξη, το κρίσιμο είναι η υλοποίηση της επένδυσης

Παράλληλα, απομένει σημαντικός δρόμος μέχρι την υλοποίηση της συγκεκριμένης επένδυσης. Αυτό επισημαίνει με ανάρτησή του και ο πρώην Υφυπουργός Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης, ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει στην ανάπτυξη της καλλιέργειας κάνναβης και της διαμόρφωσης του νομοθετικού πλαισίου.Δεν παραλείπει να αφήσει αιχμές για την αλλαγή στάσης της κυβέρνησης υπέρ της προοπτικής του τομέα της κάνναβης.

Όπως αναφέρει: ” Η έκδοση άδειας εγκατάστασης μονάδας καλλιέργειας και επεξεργασίας τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης στο Δήμο Αβδήρων αποτελεί μια ελπιδοφόρα εξέλιξη.Η προσέλκυση δυναμικών επενδύσεων είναι ένας κρίσιμος παράγοντας, ιδιαίτερα για την περιοχή της Θράκης και προφανώς είναι καλοδεχούμενες, όπως ακριβώς και η επική κυβίστηση της κυβέρνησης Ν.Δ και στο ζήτημα της Κάνναβης.

Βέβαια το πιο κρίσιμο στοιχείο, εκτός από την έκδοση της άδειας, είναι η υλοποίηση της επένδυσης και η λειτουργεία της μονάδας. Εντούτοις αξίζουν πολλά συγχαρητήρια 
σε όλους και όλες, που εργάστηκαν για αυτή την ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για την περιοχή μας και ας ελπίσουμε, ότι το κύμα ακρίβειας και οι ανεπάρκειες της κυβέρνησης, δεν θα εμποδίσουν την ουσιαστική υλοποίηση της επένδυσης.”