Αυστηρό μήνυμα προς όλους εκείνους που δεν συμμορφώνονται με τις συστάσεις της Ιεράς Συνόδου στο θέμα της πανδημίας έστειλε ο  μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων.

«Αυτό σημαίνει εγωισμός και απειθαρχία σε εκείνα τα οποία συνιστά η Εκκλησία», ανέφερε χαρακτηριστικά στο κήρυγμά του το πρωί του Σαββάτου ο κ. Παντελεήμων κατά τη διάρκεια της χειροτονίας ενός νέου διακόνου προσθέτοντας πως «μόνο που το λέει η Εκκλησία εμείς θα πρέπει να κάνουμε υπακοή».

Από τον ιερό ναό του αγίου Ελευθερίου, ο μητροπολίτης Ξάνθης, αφού εξέφρασε τη λύπη του για όσους αρνούνται επιδεικτικά ακόμη και σήμερα να φορούν την προστατευτική μάσκα, σημείωσε πως «Να σταματήσουν να το κάνουν αυτό γιατί μην έχουν την συναίσθηση ότι έτσι υπηρετούν τον Χριστό. Το πανάκι αυτό που φοράμε στο πρόσωπο δεν προσβάλλει το θείο. Η άλλη μάσκα προσβάλλει και εκείνη θα πρέπει να αποβάλλουμε», διευκρίνισε.

Όπως επεσήμανε μάλιστα στη συνέχεια θα πρέπει να τηρούμε με ευλάβεια τα μέτρα που μας προτείνουν οι ειδικοί. «Βλέπουμε πόσοι άνθρωποι νόσησαν και πόσοι έφυγαν από αυτή τη ζωή μέσα σε μια εποχή υγειονομικής κρίσης. Για το λόγο αυτό να ακούμε μόνο τους γιατρούς και κανέναν άλλο. Όλοι οι άλλοι μας στέλνουν στα νοσοκομεία και στον επάνω κόσμο», κατέληξε ο ιεράρχης.

Όπως είναι γνωστό δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μητροπολίτης Ξάνθης μιλά με αυστηρό τόνο για τα ζητήματα της πανδημίας. Πριν από μερικές ημέρες είχε αναφερθεί ξανά στα εμβόλια, στη χρήση της μάσκας, στην εμπειρία που είχε με τον κορονοϊό, επικρίνοντας παράλληλα και όσους ιερείς διατηρούσαν αρνητική στάση.