Την αντίδραση του Σάββα Μελισσόπουλου και την έκδοση σχετικής ανακοίνωσης προκάλεσε η συζήτηση για τα δημοτικά τέλη στην Οικονομική Επιτροπή την Τρίτη. Αναλυτικά η δήλωση που δημοσίευσε ο επικεφαλής της παράταξης “Ξάνθη για Όλους”:

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής προτείναμε στον Δήμαρχο Ξάνθης, να προχωρήσουμε σε μία γενναία μείωση των Δημοτικών Τελών για τους πολίτες της Ξάνθης, της τάξης του 30% για το έτος 2022.

Η πρότασή μας αυτή είναι και ρεαλιστικά εφικτή και εφαρμόσιμη.

Αρχικά είναι σύμφωνη με τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου μας, αλλά ταυτόχρονα απαντά και στις ουσιαστικές ανάγκες των συμπολιτών μας, στις ανάγκες δηλαδή του κάθε νοικοκυριού και της κάθε Επιχείρησης της πόλης μας που αυτή την περίοδο δοκιμάζεται και από την πανδημία και από την οικονομική δυσπραγία που αυτή επέφερε.

Η απάντηση φυσικά του Δημάρχου ήταν ΑΡΝΗΤΙΚΗ, μη δεχόμενος καμία συζήτηση για το ζήτημα αυτό, πέραν της δικής του πρότασης!!!!

Αναμενόμενο, αφού άλλες είναι οι επιλογές και οι προτεραιότητες του Δημάρχου και της σημερινής Δημοτικής Αρχής… Πού να εξοικονομηθούν χρήματα για μια ουσιαστική ελάφρυνση των συμπολιτών μας; 

Αγαπητοί συμπολίτες, δυστυχώς την πρότασή μας αυτή δεν μπορούμε να τη διεκδικήσουμε ούτε καν στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου θα έρθει σύντομα προς συζήτηση το θέμα, παρότι εκεί όλες οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης έχουμε την πλειοψηφία.

Και αυτό συμβαίνει διότι ο Προϋπολογισμός του Δήμου και τα Δημοτικά Τέλη μπορούν να αποφασιστούν και να ψηφιστούν από την εκάστοτε Δημοτική Αρχή ακόμη και με 1 μόνο ψήφο, σύμφωνα με τις τελευταίες «δημοκρατικές» ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών !!!

Παρόλα αυτά η προσπάθεια και ο αγώνας μας να εκπροσωπήσουμε σωστά και δίκαια τους χιλιάδες συμπολίτες που μας εμπιστεύτηκαν, δε θα σταματήσει εδώ. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι την τελική επικράτηση όλων εκείνων των ανθρώπων που θέλουν να δουν την Ξάνθη μας να είναι και πάλι μια πόλη σύγχρονη, ανεπτυγμένη, αλλά ταυτόχρονα κοινωνικά ευαίσθητη και δίκαιη, πόλη που θα έχει πάντα στο κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.