Στην Ξάνθη βρέθηκε την Κυριακή ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο πλαίσιο της καμπάνιας του για τη διεκδίκηση της αρχηγίας του ΚΙΝΑΛ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε το πρωί στο pilotis του Ξενοδοχείου Eliso με φίλους και υποστηρικτές του σε μια ανοιχτή συζήτηση με το κοινό. Μιλώντας και απαντώντας σε ερωτήσεις επεσήμανε την ανάγκη να ανασυγκροτηθεί η δημοκρατική και προοδευτική παράταξη.  «Είμαι εδώ για να συνεχίσουμε μια πορεία ανάταξης, ανάπτυξης, ισχυροποίησης αυτής της δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξής μας, που ξέρουμε πόσο έχει προσφέρει σε αυτήν τα την χώρα και τι ελπίδες ξαναγεννά» σημείωσε και πρόσθεσε ότι  «οι πολίτες να μπορούν να έχουν και την σιγουριά ότι είμαστε μια παράταξη, έτσι όπως το έχουμε αποδείξει, που σκύβει  πάνω στα προβλήματα, με συμπόνια, με ενδιαφέρον, με εγγύηση για την κοινωνική συνοχή, χτυπώντας τις ανισότητες»

« Είμαι εδώ, για να καλέσω όλο τον προοδευτικό κόσμο να έρθει ξανά στην αγκαλιά αυτής της δημοκρατικής παράταξης, να συμμετάσχει με χαρά και με ενθουσιασμό στις κομματικές εκλογές στις 5 Δεκεμβρίου.  Να τις κάνουμε μια γιορτή Δημοκρατίας και πρόπλασμα για το μεγάλο συμμετοχικό κόμμα όπου θα ανατρέψουμε τις σημερινές πολιτικές ισορροπίες και ξανά, θα φτιάξουμε μια ωραία δημοκρατική παράταξη και θα ανεβάσουμε ξανά τον πράσινο ήλιο πάνω από την Ελλάδα».

Παρόντες, εκτός από το Βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Ξάνθης Μπουρχάν Μπαράν, οι βασικοί του υποστηρικτές του στην Ξάνθη όπως ο πρώην Υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης, ο δικηγόρος Θανάσης Ξυνίδης, ο πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Αχιλλέας Τσαρτσάρας και άλλοι από το στενό πυρήνα του. Παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Σάββας Μελισσόπουλος, ο Κώστας Δαλάτσης, ο Χρήστος Γκαρμπούνης, η Ειρήνη Χαριτωνίδου, ο Ηλίας Βασιλούδης, πρώην και νυν δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι από διάφορους Δήμους.

Στη συνέχεια o Γιώργος Παπανδρέου έφτασε στη Μύκη, όπου είχε συναντήσεις με κόσμο στον ορεινό οικισμό. Ο πρώην Πρωθυπουργός πραγματοποιεί περιοδεία στην ΑΜΘ, η οποία ξεκίνησε το Σαββατο από την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη και συνεχίστηκε με ομιλία στην Καβάλα.