Έχασε τη μάχη και έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα σε ηλικία 66 ετών ένας πολύ γνωστός και δραστήριος πολίτης, ο Ζήσης Κατσαρίκας. 

Ο εκλιπών έδινε μάχη με την επάρατη νόσο τα τελευταία τρία χρόνια με μεγάλη αυταπάρνηση και αξιοπρέπεια. Μάλιστα, ήταν ενεργος και δραστήριος στα κοινωνικά δίκτυα μέχρι την τελευταία στιγμή. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και με μεγάλη κοινωνική και επαγγελματική δράση.

Μεταξύ άλλων ο Ζήσης Κατσαρίκας, οδοντοτεχνίτης στο επάγγελμα, είχε δραστηριοποιηθεί ως μέλος του Δ.Σ. και επί πολλά χρόνια Γραμματέας, στο Επιμελητήριο Ξάνθης αλλά και ως ερευνητής και συγγραφέας της σαρακατσάνικης μουσικής και παράδοσης, με πολύ σημαντικό έργο.

Η κηδεία του Ζήση Κατσαρίκα, γίνεται την Τρίτη το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ξάνθης.

Το βιογραφικό του

Γεννήθηκε το 1955, ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.  Μετά την αποφοίτηση από το Λύκειο Αρρένων της Καβάλας τελείωσε τη Σχολή οδοντοτεχνιτών Θεσσαλονίκης το 1976, υπηρέτησε τις ένοπλες δυνάμεις ως έφεδρος ανθυπολοχαγός και από το 1979 διατηρούσε εργαστήριο οδοντοτεχνίας.

Διατέλεσε αντιπρόεδρος του Συλλόγου οδοντοτεχνιτών Θράκης, μέλος διοικητικού συμβουλίου στα αθλητικά σωματεία « ΕΡΜΟΓΕΝΗΣ », « ΞΑΝΘΗ Α.Σ »,  Πρόεδρος στην Τ.Ο. Ν.Δ Ξάνθης, μέλος στο Δ.Σ. της ΔΕΑΞ, μέλος του Δ.Σ του Φορέα Διαχείρισης. Από το 2001 εκλεγόταν μέλος τουυ Διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ξάνθης, του οποίου υπήρξε Γεν. Γραμματέας για 9 χρόνια μέχρι το 2010 όταν και αποχώρησε.

H τελευταία φωτογραφία που ανάρτησε στις 18 Νοεμβρίου όταν και επέστρεψε στο σπίτι μετά από τη νοσηλεία του.