Εντυπωσιακή κατά διαστήματα η Ξάνθη, υπό τις οδηγίες του Νίκου Κεχαγιά για πρώτη φορά, κέρδισε με 1-0 τον Θεσπρωτό για την 3η αγωνιστική της Super League, και πέτυχε την πρώτη της νίκη, μετά την ισοπαλία της πρώτης αγωνιστικής και το ρεπό της περασμένης εβδομάδα.

Ο ΑΟΞ κέρδισε χάρη στο γκολ του Μονρόουζ στο 50ο λεπτό του αγώνα μετά από όμορφο συνδυασμό αλλά αδικείται από το τελικό σκορ καθώς έχασε πλήθος ευκαιριών τόσο στις αρχές του πρώτου ημιχρόνου όσο και σε όλη τη διάρκεια της επανάληψης, αποδίδοντας επιθετικό ποδόσφαιρο αλλά υστερώντας στην τελική προσπάθεια. Παράλληλα έχει έντονα παράπονα από τη διαιτησία του Τσιάρα, ο οποίος ελέγχεται για πλήθος αποφάσεών του, μεταξύ άλλων και δύο φάσεων που η Ξάνθη ζήτησε πέναλτυ.

Ο αρκετός κόσμος που παραβρέθηκε στο γήπεδο, παρά τους περιορισμούς της πανδημίας χειροκρότησε τις προσπάθειες των παικτών του Νίκου Κεχαγιά, επιβραβεύοντας τόσο το θέαμα όσο και τη διάθεση που έδειξαν.  Ο αγώνας μεταδόθηκε ζωντανά από ΠΑΕ Ξάνθη στο κανάλι της στο Youtube

Αναλυτικά το φιλμ του αγώνα:

Η Ξανθιώτικη ομάδα ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και είχε καλές στιγμές στο 6′ με τον Μονρόζ να κάνει το σουτ που απέκρουσε με τα πόδια ο Κίναλης, στο 11′ με το άστοχο σουτ του Ιμπραΐμι, στο 12′ με το σουτ του Γκινσάρι που απέκρουσε ο τερματοφύλακας και στο 14′ με το ευθύβολο σουτ του Δόρη που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 34′ ο Γιακουμή βγήκε έγκαιρα κι έκλεισε το οπτικό πεδίο του Σαραντίδη διώχνοντας τον διαφαινόμενο κίνδυνο.

Η επανάληψη ξεκίνησε με γκολ για τον ΑΟ Ξάνθη που στο 50ό λεπτό μετά από σέντρα του Τζανακάκη και μετά από διεκδίκηση της μπάλας από τον Ιμπραΐμι, αυτή έφτασε στον Μονρόζ που με κεφαλιά έκανε το 1-0, παρά την προσπάθεια του Κίναλη. Στο 56′ το καλό σουτ του Ιμπραΐμι έδιωξε σωτήρια ο τερματοφύλακας ενώ στο 57′ μετά από σέντρα του Ουνγιαλίδη η κεφαλιά του Ιμπραΐμι πέρασε άουτ. Στο 74′ μετά από πάσα του Πλατέλλα ο Κρητικός έχασε μεγάλη ευκαιρία καθώς το πλασέ του δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 75′ στη νέα καλή στιγμή του ΑΟΞ με τον Γκινσάρι μετά την πάσα του Ιμπραΐμι, με τον Κίναλη να διώχνει τον κίνδυνο.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Παναγιώτης – Ραφαήλ Τσιάρας (ΕΠΣ Καβάλας) με α’ βοηθό τον Δημήτρη Νατσιόπουλο (ΕΠΣ Μακεδονίας), β’ βοηθό τον Αλέξανδρο Μπαλιάκα (ΕΠΣ Κοζάνης) και 4ο διαιτητή τον Μελέτιο Γιουμαντζίδη (ΕΠΣ Πέλλας).

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Νίκος Κεχαγιάς): Γιακουμής, Μπάτζιος, Μιχαήλ, Τζανακάκης, Ουνγιαλίδης, Δόρης (76′ Θυμιάνης), Γκόμεζ, Γκινσάρι (85′ Παπάζογλου), Πλατέλλας, Μονρόζ (62′ Κρητικός), Ιμπραΐμι.

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ (Χουάν Ραμόν Ρότσα): Κιναλης, Βαλέντε, Ντ’ Αλέσιο, Γώγος, Γκανσιέρ, Λύγκας (76′ Σταυρίδης), Κωνσταντίνου, Βαταμίδης, Σαραντίδης (65′ Ρομέρο), Πατσέκο, Πούφλης (55′ Στεργίου).

Επόμενη αναμέτρηση για την ομάδα την Τετάρτη στην Καβάλα.

Περιγραφή: Νεκτάριος Αμποβιανίδης- Hλίας Μπουναρτζής