Το Σάββατο 13/11 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου “Αλέξης Τσίπρας- Η Τετραετία της Ωρίμανσης” του Φώτη Κυζάκη, στο  Καφεποτείο Φίλοιστρον στην Ξάνθη. Στην παρουσίαση μίλησαν, εκτός του συγγραφέα, ο πρώην Υφυπουργός Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης και η εκπαιδευτικός Νατάσα Μακρή.

Ο Στάθης Γιαννακίδης, στην ανάρτησή του μετά την εκδήλωση, σημειώνει:
“Ένα εξαιρετικό πόνημα και μια πολύτιμη ανασκόπηση του  Φώτη Κυζάκη που έδωσε την ευκαιρία να συναντηθούμε με φίλες/ους, συντρόφους/ισσες κ να συζητήσουμε, όχι μόνο για όσα συνέβησαν στο πρόσφατο παρελθόν αλλά κυρίως για το μέλλον της κοινωνίας, της χώρας και του κρίσιμου ρόλου του Α. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους/ες συμμετείχαν στην εκδήλωση και ιδιαίτερα τον νεαρό συγγραφέα Φ. Κυζάκη καθώς και την Νατάσα Μακρή και το Βιβλιοπωλείο 2 για την εξαιρετική συμβολή τους.”

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Πέντε, σχεδόν, χρόνια από εκείνον τον Ιανουάριο. Πέντε χρόνια από τότε που ο Αλέξης Τσίπρας αναλάµβανε τη διακυβέρνηση της Ελλάδας µε συνθήµατα τα ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ. Ο νεότερος αρχηγός κόµµατος, µόλις 34 ετών! Και ένας από τους νεότερους πρωθυπουργούς, µόλις 41 ετών. Κι όµως, µετά από τέσσερα χρόνια στην εξουσία, ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ο ίδιος πολιτικός. Μετά από τέσσερα χρόνια στον πρωθυπουργικό θώκο, έχει ωριµάσει. Γνωρίζει, µε άλλα λόγια, πώς διοικείται ένα κράτος όπως η Ελλάδα, µέσα σε µια Ευρώπη, όπως όλοι τη γνωρίζουµε.

Αντιλαµβάνεται, πλέον, τους ευρωπαϊκούς συσχετισµούς δυνάµεων και τη θέση της χώρας µας µέσα σε αυτούς. Ποια είναι, λοιπόν, η ιδεολογία του; Ποια η πολιτική του στρατηγική; Με ποιον τρόπο ανέβηκε στην εξουσία και ποιοι οι σηµαντικότεροι σταθµοί της θητείας του; Υπήρξε άραγε ένα είδος αποκαθήλωσης; Και σε κάθε περίπτωση, τι µας επιφυλάσσει το µέλλον για τον νεαρό πολιτικό; Ήρθε η ώρα να ρίξουµε φως σε µια από τις πιο ανατρεπτικές προσωπικότητες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Ας µιλήσουµε για τον Αλέξη Τσίπρα και την τετραετία του.