Με ανακοίνωσή της η παράταξη Μελισσόπουλου, το πρωί της Δευτέρας, επανέρχεται στο θέμα των εκπτώσεων για ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού που εφαρμόζονται ή όχι από τη ΔΕΥΑΞ, μετά την απάντηση της επιχείρησς και τις διευκρινίσεις της περασμένης εβδομάδας.

Στις 12/11/2021 εκδόθηκε ένα ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΟ Δελτίο Τύπου από τη ΔΕΥΑ Ξάνθης στο οποίο εντέχνως και ψευδώς αναφέρεται ότι «η Διοίκηση και η Διεύθυνση της ΔΕΥΑΞ γίνονται δέκτες συκοφαντικών δημοσιευμάτων με αφορμή ερώτηση του διοικητικού μέλους (?) και δημοτικού συμβούλου του συνδυασμού «Ξάνθη για όλους» κου Φάνη Παπαδάκη, ο οποίος αν και μέλος της Διοίκησης, έσπευσε να υιοθετήσει άκριτα και με μικροπολιτική διάθεση, ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Ατόμων  με Αναπηρία Π.Ε. Ξάνθης».

Προς αποκατάσταση της σοβαρότητας ΙΔΟΥ λοιπόν η ΑΛΗΘΕΙΑ:

  1. Η αφορμή για οποιαδήποτε τοποθέτηση είναι το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του συγκεκριμένου ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, το οποίο ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ τη Διοίκηση και τη Διεύθυνση της ΔΕΥΑΞ για απόφαση που λήφθηκε κατά παράβαση προηγούμενης απόφασης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ (31-2017) και του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης (93-2017). Το μέλος του Δ.Σ. κος Παπαδάκης Θεοφάνης καταγγέλλεται από το συγκεκριμένο Σωματείο, ως μέλος της Διοίκησης, και για το λόγο αυτό υπέβαλλε ένα ερώτημα στη ΔΕΥΑΞ, για να ενημερωθεί για το εάν είναι ακριβείς οι καταγγελίες του συγκεκριμένου σωματείου, κάτι που είναι αναφαίρετο δικαίωμά του και απορρέει από τα καθήκοντά του και την εντολή που έχει από τους δημότες.
  2. Στις αποφάσεις του 2017 (ΔΣ ΔΕΥΑΞ & ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ) έχουν ληφθεί δύο διαφορετικές μεταξύ τους αποφάσεις: 

Α) Η καθιέρωση ειδικού κοινωνικού τιμολογίου που αφορά όσους είναι ενταγμένοι στο κοινωνικό τιμολόγιο του Δήμου.

Β) Η παροχή έκπτωσης στα άτομα με αναπηρία πάνω από 80% ή με προστατευόμενα μέλη με αναπηρία άνω του 80%. Η περίπτωση αυτή δεν έχει καμία σύνδεση με τους δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου του Δήμου Ξάνθης και αποδεικνύεται μόνο με βεβαίωση του ΚΕΠΑ.

  1. Οι συντάκτες του Δελτίου Τύπου (?) που χρησιμοποιούν τον επίσημο τίτλο της ΔΕΥΑΞ για να καλύψουν την ΑΝΩΝΥΜΙΑ τους θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν μιλούν απαξιωτικά για ένα μέλος του Δ.Σ. διασπείροντας ψευδή και συκοφαντικά υπονοούμενα.
  2. Επιμένουμε και ερωτάμε ξανά, εφόσον δεν υπάρχει απόφαση όπως αποδεικνύεται από το Δελτίο Τύπου του ΔΣ της ΔΕΥΑΞ, ΠΟΙΟΣ έλαβε την απόφαση για την εφαρμογή της άρσης των ωφελημάτων που αποφασίστηκαν με τις αποφάσεις  (31-2021 & 93-2017);

ΚΑΛΟΥΜΕ τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. (τα οποία μέλη δεν γνωρίζουμε εάν και εκείνα είχαν καμία ενημέρωση),  να προχωρήσουν άμεσα στην αποκατάσταση της αδικίας απέναντι σε αυτούς τους συνανθρώπους μας. 

    «ΞΑΝΘΗ  για ΟΛΟΥΣ»

Μελισσόπουλος Σάββας

Σταυρακάρας Παναγιώτης

Παπαδάκης Θεοφάνης

Τσαρεκτσή Τζενάν

Τοπ Σινάν

Χαριτωνίδου Ειρήνη

Καλογερής Γεώργιος

Τσαΐρογλου Μάνια