Στην πόλη, όπου ξεκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία και στην οποία σπούδασε για αρκετά χρόνια, βρέθηκε την Πέμπτη ο υποψήφιος για την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, μίλησε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Ελισσώ, στην οποία παραβρέθηκαν υποστηρικτές του για την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ αλλά και στελέχη του χώρου, που υποστηρίζουν άλλες υποψηφιότητες.

“Σήμερα μίλησα στην Ξάνθη. Στην πόλη που σπούδασα, στη Θράκη που νιώθω δεύτερη πατρίδα μου. Στα πρόσωπα όλων είδα την περηφάνια για τις ιδέες μας και την αποφασιστικότητα να πάμε μπροστά. Να γκρεμίσουμε όλα τα κατεστημένα που κρατάνε την παράταξη καθηλωμένη και να την πάμε ξανά ψηλά. Και θα το πετύχουμε.” σημείωσε ο ίδιος με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό.
Στην ομιλία του έκανε ιδιαίτερες αναφορές στη διαφύλαξη της ενότητας από όλους τους υποψήφιους μετά την τραγική απώλεια της Φώφης Γεννηματά, μίλησε για τις επαφές του με τον προοδευτικό κόσμο ενώ σημείωσε ότι η πόρτα του κινήματος είναι κλειστή για όσους τον εγκατέλειψαν με ευκαιριακούς όρους. Όπως σημείωσε ο ίδιος δεν εγκατέλειψε ποτέ το χώρο και εκτίμησε ότι στην τρέχουσα συγκυρία η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει φθορά αλλά οι πολίτες δεν επιθυμούν επάνοδο του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα στην εξουσία.
Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Μπουρχάν Μπαράν,  οι επικεφαλής παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου Σάββας Μελισσόπουλος και Γιάννης Παπαχρόνης, ο περιφερειακός σύμβουλος Οδυσσέας Βουρβουκέλης, ο πρώην Υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης, ο υποψήφιος βουλευτής Ανέστης Αντωνιάδης, ο πρώην υποψήφιος βουλευτής Γιώργος Χουλιάρας, ο πρώην Πρύτανης του ΔΠΘ Θ. Καραμπίνης, στελέχη που έχουν διατελέσε σε διάφορες θέσεις του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ.