Αντιπροσωπεία του Τομέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συναντήθηκε με τη βουλεύτρια του HDP, Σεμρά Γκιουζέλ.

Κατά τη συνάντηση, η Σεμρά Γκιουζέλ. ενημέρωσε σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην Τουρκία, ενώ παρουσίασε και την πρόσφατη Διακήρυξη του κόμματος, με τίτλο «Let us win together:we call for justice, democracy and peace» («Να νικήσουμε μαζί. Ζητούμε Δικαιοσύνη, Δημοκρατία και Ειρήνη»), η οποία απευθύνεται σε φορείς, οργανώσεις και κόμματα, εντός και εκτός Τουρκίας.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εκφράστηκε η αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους φυλακισμένους δημάρχους και στελέχη του HDP, όπως και σε όλες τις προοδευτικές, δημοκρατικές δυνάμεις της Τουρκίας που αγωνίζονται για τη δημοκρατία και τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα. Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε τις σχετικές πρωτοβουλίες του κόμματος σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο που θα συνεχιστούν την επόμενη περίοδο, ενώ επιβεβαιώθηκαν οι στενοί δεσμοί φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο κομμάτων.

Στη συνάντηση, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συμμετείχαν ο Γιάννης Μπουρνούς, βουλευτής και Τομεάρχης Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κ.Ο., η Ράνια Σβίγκου και η Νατάσα Θεοδωρακοπούλου, υπεύθυνες για τον Τομέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καθώς και ο Νεκτάριος Μπουγδάνης, συντονιστής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Εξωτερικής Πολιτικής.