Το βιβλίο του Φώτη Κυζάκη”Αλέξης Τσίπρας, Η τετραετία της Ωρίμανσης” παρουσιάζεται τστις 18.30 του Σαββάτου στο  Φίλοιστρον Καφεποτείο.

Ο Πρώην Υφυπουργός Ανάπατυξης, μέλος της κυβέρνησης Τσίπρα, Στάθης Γιαννακίδης και η εκπαιδευτικός Νατάσα Μακρή προλογίζουν το βιβλίο.  Οι συντελεστές ευχαριστούν ιδιαίτερα το Βιβλιοπωλείο 2 για την πολύτιμη συμβολή και δράση του.

Λίγα λόγια για το βιβλίο 

Πέντε, σχεδόν, χρόνια από εκείνον τον Ιανουάριο. Πέντε χρόνια από τότε που ο Αλέξης Τσίπρας αναλάµβανε τη διακυβέρνηση της Ελλάδας µε συνθήµατα τα ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ. Ο νεότερος αρχηγός κόµµατος, µόλις 34 ετών! Και ένας από τους νεότερους πρωθυπουργούς, µόλις 41 ετών. Κι όµως, µετά από τέσσερα χρόνια στην εξουσία, ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ο ίδιος πολιτικός. Μετά από τέσσερα χρόνια στον πρωθυπουργικό θώκο, έχει ωριµάσει. Γνωρίζει, µε άλλα λόγια, πώς διοικείται ένα κράτος όπως η Ελλάδα, µέσα σε µια Ευρώπη, όπως όλοι τη γνωρίζουµε. Αντιλαµβάνεται, πλέον, τους ευρωπαϊκούς συσχετισµούς δυνάµεων και τη θέση της χώρας µας µέσα σε αυτούς. Ποια είναι, λοιπόν, η ιδεολογία του; Ποια η πολιτική του στρατηγική; Με ποιον τρόπο ανέβηκε στην εξουσία και ποιοι οι σηµαντικότεροι σταθµοί της θητείας του; Υπήρξε άραγε ένα είδος αποκαθήλωσης; Και σε κάθε περίπτωση, τι µας επιφυλάσσει το µέλλον για τον νεαρό πολιτικό; Ήρθε η ώρα να ρίξουµε φως σε µια από τις πιο ανατρεπτικές προσωπικότητες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Ας µιλήσουµε για τον Αλέξη Τσίπρα και την τετραετία του.