Μειωμένη είναι η εικόνα των κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη στην Ξάνθη και την ΑΜΘ. Το μεγάλο πρόβλημα όμως εντοπίζεται στην κατάσταση των Νοσοκομείων όλης της περιοχής που βρίσκονται σε πολύ οριακό σημείο.

Αναλυτικά τα κρούσματα:

Ξάνθη 68
Ροδόπη 45
Έβρος 116
Καβάλα 67
Δράμα 78
Θάσος 6
(Σύνολο ΑΜΘ 380)

Σε οριακή κατάσταση όλα τα Νοσοκομεία

Στο σύνολο της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, η κατάσταση στα Νοσοκομεία συνεχίζετια να επιδεινώνεται. Ο αριθμός των νοσηλευομένων μέσα σε 10 μέρες έχει αυξηθεί κατά 100 και φτάνει πλέον τα 485 άτομα το πρωί της Πέμπτης. Ο αριθμός των νοσληλειών σε ΜΕΘ είναι σταθερός στα 70 άτομα καθώς η δυναμικότητα έχει εξαντληθεί και , στη Θεσσαλονίκη, γίνονται διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ.

Ειδικότερα στην ΑΜΘ, στο Νοσοκομείο της Ξάνθης ο αριθμός των ασθενών με COVID-19 είναι συνεχώς άνω των 30 και πλέον εξετάζεται η περίπτωση να ανοίξει και δεύτερη κλινική COVID-19 για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Στο Νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης, υπάρχει μόλις μία διαθέσιμη κλίνη σε ΜΕΘ και 95% πληρότητα στις κλινικές COVID-19. Η πίεση είναι πρωτόγνωρη για τις υποδομές υγείας της περιοχής που αντιμετωπίζουν το χειρότερο κύμα από την ενάρξη της πανδημίας.