Ανακοίνωση για το θέμα των εμβολιασμών εξέδωσεο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης.

Αναλυτικά:

Μπορεί η κυβέρνηση, με πρώτο τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, να προσπαθεί να δημιουργήσει μία επικίνδυνη αίσθηση χαλαρότητας,  για το 4ο κύμα της πανδημίας, που ήδη πλήττει την χώρα μας, όμως η πραγματικότητα είναι αδιαμφισβήτητη, αφού βρισκόμαστε στις πιο σκοτεινές μέρες της πανδημίας του COVID19. Ο κ. Μητσοτάκης έχει κηρύξει από τον περασμένο Φλεβάρη, πολλές φορές τη λήξη της πανδημίας αλλά ακόμη  βρισκόμαστε, δυστυχώς, όχι στο τελευταίο μίλι αλλά σε έναν Γολγοθά ο οποίος φαίνεται ότι είναι ατελείωτος.

Παράλληλα βλέπουμε στον τόπο μας να γίνεται μία συντονισμένη προσπάθεια αποδυνάμωσης των δομών της δημόσιας υγείας, που αποτελούν το μοναδικό στήριγμα των πολιτών, απέναντι στην επιδημία. Τα κέντρα υγείας  αποδυναμώνονται και το νοσοκομείο Ξάνθης απαξιώνεται και καταρρέει. 

Μαζί με τη φωνή διαμαρτυρίας του λαού, για τη ζοφερή αυτή κατάσταση ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ξάνθης, αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα των στιγμών αλλά και την ανευθυνότητα των «υπευθύνων», καλεί όλους τους Ξανθιώτες και τις Ξανθιώτισσες, ανεξάρτητα πολιτικής, ιδεολογικής ή άλλης τοποθέτησης, να προσπεράσουν την προσπάθεια διαχωρισμού των πολιτών, που επιχειρεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και να συμμετέχουν μαζικά στους εμβολιασμούς, που πραγματοποιούνται στις δημόσιες δομές υγείας του νομού μας. 

Δυστυχώς τα ποσοστά της εμβολιαστικής κάλυψης είναι χαμηλά στο νομό μας, ειδικά στις αγροτικές του περιοχές. Αυτό το γεγονός, σε συνδυασμό με την κυβερνητική ανευθυνότητα στην διαχείριση της πανδημίας και την ομολογημένη αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα που αποτυπώνεται με χιλιάδες κρούσματα, εκατοντάδες διασωληνωμένους και δεκάδες νεκρούς καθημερινά σε ολόκληρη την χώρα.

Έφτασε πλέον η στιγμή να πάρουμε συλλογικά την πρωτοβουλία οι πολίτες, υπερασπιζόμενοι τη ζωή και την υγεία μας, δεδομένου ότι η κυβέρνηση φαίνεται απρόθυμη αλλά και ανίκανη να το κάνει. 

Να μην θρηνήσουμε άλλους συμπολίτες μας. Σε αυτή την προσπάθεια καλούμε όλους τους αιρετούς του τόπου μας να συμμετέχουν και αυτοί έμπρακτα και με δημόσιες δηλώσεις τους στον κοινό στόχο των μαζικών εμβολιασμών και της στήριξης του ΕΣΥ. Οι σκοτεινές αυτές ώρες για τη δημόσια υγεία είναι και ώρες ευθύνης για όλους όσους έχουν δημόσιο βήμα και λόγο, χωρίς κανείς να δικαιούται να σιωπά ή να μην τοποθετείται ξεκάθαρα.