Ισόπαλη ήταν η πρεμιέρα της Ξάνθης στο πρωτάθλημα Betsson Superleague 2 με ένα ματς που θύμισε αρκετά το παιχνίδι με τον Ιωνικό αλλά και αυτό της περσινής πρεμιέρας με τον Απόλλωνα στην Λάρισα, με τον ΑΟΞ να κάνει ένα πολύ καλό πρώτο μέρος αλλά και πολύ κακό δεύτερο.

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Διαμαντόπουλος στο 8′ είχε την πρώτη καλή στιγμή με κεφαλιά και στο 9′ το σουτ του Πλατέλλα πέρασε άουτ. Στο 23′ όμως, ο Πλατέλλας κέρδισε το πέναλτι με τον Διαμαντόπουλο να αναλαμβάνει την εκτέλεσή του και να σημειώνει το 0-1 με το εύστοχο χτύπημα. Στο 24′ το σουτ του Χαντζάρα απέκρουσε ο Ίτσο και στο 33′ μπλόκαρε και το δυνατό σουτ του Ίτσιου. Στο 37′ ο τερματοφύλακας του ΑΟΞ έδιωξε τον κίνδυνο κι από το πλασέ του Καρανάτσιου. Λίγο αργότερα το σουτ του Γκόμεζ δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 43′ οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απειλήσουν με το σουτ του Χαρτσιά που πέρασε άουτ.

Στο 52′ η προσπάθεια του Πλατέλλα δεν είχε ευτυχή κατάληξη με τον Τζήμα να μπλοκάρει την μπάλα. Στο 68′ το σουτ του Διαμαντόπουλου μπλόκαρε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων. Στο 75′ το σουτ του Χαρτσιά μπλόκαρε ο Ίτσο, ενώ στο 80′ Μηλιώτης με σουτ ισοφάρισε σε 1-1. Στο 86′ το σουτ του Γκόμεζ μπλόκαρε ο Τζήμας.

Αισιοδοξία φέρνει η εικόνα της Ξάνθης στο πρώτο μέρος αλλά και προβληματισμό η εικόνα στο β’ μέρος αλλά και η εμμονή στο 3-5-2 που διατηρήθηκε μέχρι τέλους απο τον Πορτογαλό τεχνικό. Αξίζει να τονίσουμε πως το παρών στο γήπεδο έδωσαν και περίπου 60-70 φίλαθλοι της ομάδας που έδωσαν τρομερό παλμό με φωνή και πάθος, ενώ το ματς παρακολούθησε και ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Βασίλης Παπαδημητρίου με σύσσωμη την διοίκηση του συλλόγου.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Κωνσταντίνος Μπαϊρακτάρης (ΕΠΣ Αθηνών) με α’ βοηθό τον Άγγελο Ζήρδα (ΕΠΣ Αθηνών), β’ βοηθό τον Μιχαήλ Μαναση (ΕΠΣ Τρικάλων) ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Γιώργος Μελτζανίδης (ΕΠΣ Ημαθίας).

ΠΙΕΡΙΚΟΣ (Νίκος Θεοδοσιάδης): Τζήμας, Τοπαλίδης, Χαρτσιάς, Γιαλαμίδης, Παντελιάδης, Σουντάρ (64′ Κριμιτζάς), Ίτσιος (73′ Μπουολί), Καρβούνης, Καρανάτσιος (64′ Παπουτζίδης), Ζαφειράκης (73′ Μηλιώτης), Χαντζιάρας (90+’ Ζούρκας).

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Τζέιμι Μονρόι): Ίτσο, Μιχαήλ, Μπάτζιος, Πολίμος, Τζανακάκης, Δόρης (70′ Γκινσάρι), Γκόμεζ, Πλατέλλας, Τσέλιος (81′ Θυμιάνης), Μονρόζ, Διαμαντόπουλος (70′ Κρητικός).

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΤΟ SPORTSADDICT