Επίσκεψη στην Ξάνθη πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνη Κλιματικής Κρίσης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ρένα Δούρου. Στη διάρκεια της επίσκεψής της έχει συναντήσεις με τοπικούς φορείς και κομματικά στελέχη.

Το μεσημέρι του Σαββάτου η πρώην Περιφερειάρχης Αττικής συναντήθηκε με το Δήμαρχο Ξάνθης Μ. Τσέπελη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννη Μπούτο, τους επικεφαλής παρατάξεων Σ. Μελισσόπουλο, Γ. Παπαχρόνη, Γ. Χατζηθεοδώρυ, τους συμβούλους της αντιπολίτευσης Ε. Χαριτωνίδου, Α. Παπαϊωάννου, Ν. Ανταμπούφη. Παρόντες στη συνάντηση ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χ. Ζεϊμπέκ και ο πρώην Γραμματέας και υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη, Νίκος Καλιαμπάκας.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ανέφερε ότι απέναντι σε μια κυβέρνηση εκτός τόπου και χρόνου, που επενδύει μόνο στο διχασμό και εγκαταλείπει τη Βόρεια Ελλάδα, τη Ξάνθη, με αποκλειστική πυξίδα την εξυπηρέτηση ημετέρων, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ επιλέγει την αδιαμεσολάβητη επαφή με τους πολίτες και τη στήριξη της κοινωνίας. 

Η Ρένα Δούρου υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι “αυτή η απευθείας επαφή με τους πολίτες μαρτυρά ότι πλέον η ανησυχία και ο θυμός των πολιτών απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, δεν μπορούν να κουκουλωθούν από τα συστημικά ΜΜΕ”. “Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει τεκμηριωμένες προγραμματικές θέσεις για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου και δεν περιμένει την προκήρυξη των εκλογών για να δημοσιοποιήσει 10 σελίδες ή 10 προεκλογικά σημεία”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, κατά τη συνάντηση με το Δήμαρχο Ξάνθης σημείωσε:  “Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, όχι για να παρουσιάσουμε κάποιες μαγικές λύσεις αλλά γιατί, σε αντίθεση με την ΝΔ που όταν ήταν στην Αξιωματική Αντιπολίτευση είχε επιλέξει να υπερπλειοδοτεί σε λαϊκισμό, εμείς πιστεύουμε και κάνουμε πράξη την εποικοδομητική αντιπολίτευση”, υπογράμμισε η Ρένα Δούρου. “Είμαστε εδώ για να ακούσουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, και όχι για να τη χρησιμοποιήσουμε για ψηφοθηρικούς, μικροκομματικούς λόγους”.

Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Ξάνθης 

Την Κυριακή η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ συναντήθηκε με το Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου,  με αντικείμενο της συζήτησης τα ζητήματα της πανδημίας και των πολιτικών αλληλεγγύης για την κοινωνική συνοχή.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί περιοδεία στη Λαϊκή Αγορά του Πόρτο Λάγος. “Στις δύσκολες μέρες της ακρίβειας οι Λαϊκές Αγορές είναι εκείνος ο θεσμός που στηρίζει τα νοικοκυριά και δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση τον έχει βάλει στον μαυροπίνακα και θέλει να τον πλήξει όπως φάνηκε με τον πρόσφατο νόμο”, σχολίασε η Ρένα Δούρου.

Στη Σταυρούπολη: “Η κυβέρνηση δεν έχει πρόγραμμα για τους νέους αλλά για τους λίγους και ισχυρούς φίλους της

Κατόπιν η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ είχε συνάντηση στη Σταυρούπολη με τον αντιδήμαρχο Απόστολο Ελευθεριάδη, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αν. Συμεωνίδη, τοπικούς συμβούλους καθώς και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Καρυοφύτου, Δ. Σερεφιά. Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα ζητήματα του σιδηροδρομικού δικτύου, της τουριστικής προβολής, των αιολικών πάρκων καθώς και τα θέματα των θεσμών των κοινοτήτων.

“Η Σταυρούπολη είναι άλλη μία περιοχή χαμένων ευκαιριών, που βρίσκεται αντιμέτωπη με την απαξίωση και την αδιαφορία της κυβέρνησης που δεν έχει πρόγραμμα για τη Σταυρούπολη, για τη Ξάνθη ή για τη Δράμα, παρά μόνο για τα συμφέροντα ημετέρων” παρατήρησε η Ρένα Δούρου. “Η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για την ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών αλλά για την άνθιση των ιδιωτικών συμφερόντων εκείνων που την στήριξαν. Δεν έχει πρόγραμμα για τους νέους της Σταυρούπολης αλλά για τους λίγους και ισχυρούς φίλους της”. “Εμείς βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να δούμε μαζί πώς θα αλλάξουμε τα πράγματα και πώς θα καταφέρουμε να αναδείξουμε όλα τα κρίσιμα συγκριτικά πλεονεκτήματα αυτού του πλούσιου τόπου και τον μεγαλύτερο πλούτο του που είναι οι άνθρωποι του”. “Αξίζετε καλύτερα και περισσότερα και σας το οφείλουμε για αυτό και βρισκόμαστε σήμερα εδώ”, κατέληξε η ίδια.

Συνάντηση με τον Ιατρικό Σύλλογο: “Μαζί κτίζουμε το μέτωπο της λογικής για την υγεία, το αυτονόητο που έχει ξεχάσει η κυβέρνηση”

Το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε συνάντηση της αντιπροσωπείας με τον Πρόεδρο του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης Τάσο Καραδέδο καθώς και μέλη του ΔΣ. “Βρισκόμαστε απέναντι σε μια κυβέρνηση – απειλή για τους πολίτες, μια κυβέρνηση που με φανατισμό, βάζει πάνω από το συμφέρον του τόπου, πάνω από την υγεία των πολιτών, τις ψήφους και το κομματικό συμφέρον, κάτι που σημαίνει ότι τη μάχη της πανδημίας τη δίνουμε μόνοι μας, εσείς ως γιατροί που τηρείτε ευσυνείδητα τον όρκο σας κι εμείς με αίσθηση ευθύνης απέναντι στους πολίτες που μας εμπιστεύθηκαν τη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης”, σχολίασε η Ρ. Δούρου, παρατηρώντας ότι “ήταν πράγματι μια εποικοδομητική συνάντηση”. “Μαζί κτίζουμε το μέτωπο της λογικής για την υγεία των συμπολιτών μας, το αυτονόητο που έχει ξεχάσει η κυβέρνηση”.

Η περιοδεία του Σαββάτου ολοκληρώθηκε με επίσκεψη της αντιπροσωπείας στο Σέλερο, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπροσώπους της μειονότητας. Στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, μετείχαν και τα τοπικά στελέχη του κόμματος: Μαρία Τζαμπάζη, Ουμίτ Μεστάν Οσμάν και Αριάνα Παπαϊωάννου.

Η περιοδεία της Ρένας Δούρου στην Ξάνθη ολοκληρώθηκε με κομματική εκδήλωση στο ξενοδοχείο ΕΛΕΝΑ.