Μετά από δυο καταστροφικά χρόνια που προκάλεσαν στην αγορά τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και αφού αποδείχθηκε ότι τα μικρά καταστήματα δεν είναι εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού, ‘επιβραβεύονται’ από αύριο με ένα μίνι lockdown, εκτιμά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Μίμης Μίλκογλου σε δήλωσή του στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης.

Όπως επισήμανε, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, είναι αδύνατον να εξηγηθεί με την κοινή λογική ο λόγος που χρησιμοποιείται το λιανεμπόριο για να πιεστούν οι μη εμβολιασμένοι πολίτες, τη στιγμή που είναι αποδεδειγμένο πως εστίες υπερμετάδοσης είναι οι χώροι συνωστισμού:’ μακάρι στα μαγαζιά μας να έμπαιναν πέντε-δέκα πελάτες. Ένας –δύο μπαίνουν. Τιμωρούμαστε τη στιγμή που γνωρίζουν όλοι πολύ καλά ότι δεν είμαστε σε θέση πια να διώξουμε πελάτη. Αλήθεια κανείς δεν βλέπει πως εμβολιασμένοι και μη ‘παστώνονται’ μέσα στα μέσα μαζικής μεταφοράς; Εκεί δεν κολλάει κορωνοϊός; Και δεν είναι μόνο ότι μπαίνει ο επαγγελματίας σε ρόλο ελεγκτή του πελάτη του, το χειρότερο όλων είναι ότι θα βρεθούμε αντιμέτωποι με τον αθέμιτο ανταγωνισμό και των σούπερ μάρκετ και των λαϊκών αγορών και των e- shops. Θυμίζω είχε ξανασυμβεί και έσπευσαν να το διορθώσουν απαγορεύοντας πώληση συγκεκριμένων οδών από τα σούπερ μάρκετ και τα παζάρια. Τώρα επαναλαμβάνουν το ίδιο λάθος…’ , υπογράμμισε.

Ακούστε τον κ. Μ.Μίλκογλου.

Κληθείς να σχολιάσει τη σημερινή δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης Α.Γεωργιάδη, ότι όσοι ανεμβολίαστοι δεν θέλουν να επιβαρυνθούν με τα τεστ για να ψωνίσουν μπορούν να παραλαμβάνουν τα ψώνια τους έξω από την είσοδο , με την μέθοδο click away – σ.σ: τα rapid test ισχύουν, δήλωσε το πρωί σε εκπομπή του Open, για είσοδο στο κατάστημα – αναρωτήθηκε τι είδους… πίεση ασκείται τελικά μέσω του λιανεμπορίου στους μη εμβολιασμένους, αφού ο ίδιος ο υπουργός δίνει εναλλακτικές…

‘Έρχεται ένας ακόμη εξαιρετικά δύσκολος χειμώνας. Δεν ξέρω πόσοι θα καταφέρουμε να επιβιώσουμε κάτω από αυτές τις συνθήκες’ υπογράμμισε , προσθέτοντας ότι ήδη τα τριτοβάθμια όργανα του κλάδου ζητούν συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης και ενημερώνοντας ότι ήδη σε κάποιες περιοχές της χώρες ξεκίνησαν αντιδράσεις με κλείσιμο καταστημάτων.

Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης