Τραγικές είναι οι περιγραφές που έρχονται από την Καβάλα με την διευθύντρια της ΜΕΘ, Εύας Νάγκα, για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας.

Η γιατρός, μιλώντας στον KavalaNews 102,8 εξήγησε ότι η ΜΕΘ της πόλης είναι γεμάτη και δεν υπάρχει προοπτική να αδειάσει κρεβάτι άμεσα, υπογραμμίζοντας πως εάν υπάρχει ανάγκη ασθενείς διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ.

«Πολλοί νοσηλεύονται προσωρινά σε άλλους χώρους εκτός εντατικής και διακομίζονται σε άλλα νοσοκομεία, όπου βρεθεί κρεβάτι» σημειώνει και προσθέτει «οι ασθενείς διασωληνώνονται γιατί έτσι θα εξασφαλίσεις ότι δεν θα πεθάνουν άμεσα και μετά ή διακομίζονται ή περιμένουν στον χώρο του χειρουρείου μέχρι να αδειάσει κάπου ένα κρεβάτι. Αν δεν διασωληνωθεί ο ασθενής πεθαίνει άμεσα».

Είπε ακόμη ότι οι γιατροί σε ορισμένες περιπτώσεις αναγκάζονται να «διαλέξουν» ώστε να διασωληνώσουν τον ασθενή που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να σωθεί.

Η κα Νάγκα, επίσης, έκανε έκκληση να έρθει νοσηλευτικό προσωπικό στην πόλη επισημαίνοντας σε δραματικούς τόνους «ο καθένας δουλεύει για πέντε, για όσο αντέχει. Ρεπό δεν υπάρχουν. Τι ρεπό εάν δεν έχεις νοσηλευτή στη βάρδια;».

Τέλος προειδοποίησε ότι «αυτό το κύμα μόλις ξεκίνησε. Όσο ο κόσμος δεν εμβολιάζεται τόσο χειρότερα θα είναι τα πράγματα. Ο εμβολιασμός δεν σας προφυλάσσει από το να νοσήσετε, αλλά από το να νοσήσετε βαριά. Πώς να πείσουμε τον κόσμο ότι ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος; Έχουν χαθεί ολόκληρες οικογένειες. Όσοι δεν πιστεύουν ας έρθουν στην εντατική να τους δείξω να έχουν εικόνα της πραγματικότητας»