Το Επιμελητήριο Ξάνθης την Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021, διοργάνωσε ειδική εκδήλωση απονομής Πιστοποιητικών και Βραβείων του «Σήματος Ποιότητας και Αειφορίας-Q4eX» στην αίθουσα εκδηλώσεων του, για 30 επιχειρήσεις/φορείς, στα πλαίσια του έργου «Ενίσχυση της βιοποικιλότητας μέσω της βιώσιμης διαχείρισης και προστασίας των ενδιαιτημάτων στους ποταμούς Νέστο και Άρδα και στην οροσειρά της Ροδόπης», με ακρωνύμιο “WILD LIFE FOREVER”, του Προγράμματος INTERREG V-A «Ελλάδα- Βουλγαρία 2014 2020». 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με σκοπό την ολοκλήρωση της Δράσης 4.3.2 «Εφαρμογή του σήματος ποιότητας στις επιχειρήσεις της επιλέξιμης περιοχής του έργου». Συγκεκριμένα, η δράση περιλάμβανε τη δημιουργία Δομής Πιστοποίησης του Σήματος Ποιότητας και Αειφορίας στο Επιμελητήριο Ξάνθης, την δημιουργία του εργαλείου αξιολόγησης των επιχειρήσεων/φορέων, την εύρεση, επιλογή και εκπαίδευση των Επιθεωρητών- Αξιολογητών και την τελική Πιστοποίηση σε 30 ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις/φορείς με σκοπό την απόκτηση του σήματος Q4eX. 

Το καλωσόρισμα της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου, κ. Σπύρος Κάλφας που τόνισε τη σημαντικότητα αυτών των δράσεων για τις επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου. Παρουσιάσεις πραγματοποίησαν ο  Συντονιστής του έργου κ. Πουσπουρίκας Μιχάλης, ο οποίος εξήγησε συνοπτικά της διαδικασία υλοποίησης της δράσης για την εφαρμογή του σήματος ποιότητας και Αειφορίας στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης, αλλά και την αξία της συνέχισης και ανάπτυξής του. 

Έπειτα ο κ. Κυριακού Ευάγγελος, Οικονομολόγος και Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Τουρισμού, ως υπεύθυνος εμπειρογνώμονας της δράσης τόνισε στις επιχειρήσεις τα οφέλη απόκτησης του σήματος Q4Ex.

Στη συνέχεια, η κα. Βαμβακά Ζωή ως Ειδική Αξιολογητής τους Σήματος Ποιότητας και Αειφορίας έκανε εκτενή αναφορά στην διαδικασία των αξιολογήσεων-πιστοποιήσεων των επιχειρήσεων/φορέων και ιδιωτών εθελοντών που συμμετείχαν στην δράση. 

Αμέσως μετά ακολούθησε η διαδικασία απονομής των πιστοποιητικών και των βραβείων των τριών επιπέδων συμμόρφωσης (ΧΡΥΣΟ – ΑΡΓΥΡΟ – ΧΑΛΚΙΝΟ). Η απονομή πραγματοποιήθηκε από τον Α’ Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Χρήστο Παμπουκίδη μαζί με τον κ. Σπύρο Κάλφα, οι οποίοι παρέδωσαν τα βραβεία και συνεχάρησαν με την σειρά τους τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις/φορείς και τους εθελοντές για την συμμετοχή όλων στην ιδιαίτερη αυτή εκδήλωση.