Ξεκίνησα και αναμένεται να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις του Δήμου Αβδήρων που εκφράζει την αντίθεσή του στην απόφαση για κλείσιμο των περιφερειακών ιατρείων και συρρίκνωση του Κέντρου Υγείας Αβδήρων, το οποίο εξυπηρετεί πάνω από 30.000 κατοίκους σε όλη την πεδινή περιοχή της Ξάνθης.

Το μεσημέρι της Δευτέρας μηχανήματα του Δήμου έκλεισαν την εθνική οδό σε Λάγος και Σέλερο, σε μια πρώτη συμβολική κίνηση. Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν την Τρίτη και θα κλιμακωθούν την Τετάρτη με το κλείσιμο των εισόδων της Εγνατίας Οδού και την Πέμπτη με το Νοσοκομείο. Tαυτόχρονα, οι τοπικοί φορείς απευθύνουν κάλεσμα για συγκέντρωση όλων των κατοίκων στις 7μ.μ. της Δευτέρας στην πλατεία των Αβδήρων, προκειμένου να συζητηθούν οι επόμενες κινητοποιήσεις και η συμμετοχή των κατοίκων του Δήμου.

Τι αναφέρει η απόφαση

Όπως επισημαίνεται στη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου “κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι να αλλάξει η απόφαση για την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και την κατάφωρη αδικία των πολιτών του Δήμου” .

Το πρωί στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και η ΑΔΕΔΥ, που συμπαρίσταται και αντιδρά στην υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας, με τη μετακίνηση του προσωπικού στο Νοσοκομείο της Ξάνθης.