Σωρεία παραβάσεων και προστίμων βεβαιώθηκαν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το Σάββατο. Παράλληλα, οι επιχειρηματίες του Έβρου  αντιδρούν έντονα καθώς τα περισσότερα από αυτά επιβλήθηκαν σε επιχειρήσεις της Αλεξανδρούπολης. 

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ καταγράφηκαν: 

  • από 2.000 ευρώ πρόστιμο σε 3 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας για εξυπηρέτηση 9 πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και από 300 ευρώ πρόστιμο στους πελάτες,
  • 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 300 ευρώ πρόστιμο στον πελάτη,
  • σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 300 ευρώ πρόστιμο στον πελάτη,
  • 2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 300 ευρώ πρόστιμο στον πελάτη,
  • 13 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους, και πελάτες καταστημάτων.

Με ανακοίνωσή της η Ένωσης Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Αλεξ/πολης σημειώνει:

Οι ” εγκληματίες΄΄ της εστίασης “χτύπησαν” πάλι στην πόλη μας… 9 λουκέτα  για 7 μέρες και 2 αυτόφωρες διαδικασίες για μουσική σε ένα Σαββατοκύριακο !!!

Ο κλάδος που απ’ ότι φαίνεται θεωρείται΄΄υπεύθυνος΄΄  για την πορεία της πανδημίας πληρώνει ακριβά το τίμημα στην πόλη μας καθώς υπολογίζονται σε χιλιάδες ευρώ οι ζημιές των επιχειρήσεων. Σε αυτό προστίθεται και το καθόλου αμελητέο για τις μέρες μας πως πάνω από 100 εργαζόμενοι μένουν χωρίς μεροκάματο για 7 ημέρες!

Ένα ΦΕΚ το οποίο δεν μπορεί να τηρηθεί στην περιοχή μας καθώς οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν εκτός και αν οι ειδικοί θέλουν  με μπροστάρηδες εμάς να τιμωρήσουν τους ανεμβολίαστους που θέλουν να πιούν τον καφέ του, το ποτό τους ή να γευματίσουν.

Η Μύκονος της Βορείου Ελλάδος απ΄ ότι φαίνεται Αλεξανδρούπολη με την μουσική πολλών ντεσιμπέλ τα Σαββατοκύριακα μέχρι τις πρωινές ώρες ( 23.00) ενοχλεί κάποιους συμπολίτες μας… ( Τους ενοχλεί άραγε;;;;)

Ας αναλογιστούν λοιπόν όλοι το κόστος καταστροφής των καταστημάτων ,των υπαλλήλων της πόλης μας καθώς ο κύκλος εργασιών 7 ημερών είναι τεράστιος και οι αυξήσεις προϊόντων και υπηρεσιών τρέχουν με 80% για τους επαγγελματίες.

Ως πότε θα αντέξουμε Κύριοι;

Ως πότε θα κάνουμε υπομονή;

Καλούμε τους τοπικούς Βουλευτές του Νομού μας να πάρουν θέση για όλη αυτή την κατάσταση. Να κάνουν γνωστό στους ειδικούς  τις ιδιαιτερότητες  της περιοχής μας αλλά και ότι η μουσική δεν έβλαψε κανέναν!!!

ΥΓ1. Ενημερώνουμε τους ειδικούς ότι καλό είναι τα  ΦΕΚ  να μην είναι οριζόντια για όλη τη χώρα έχοντας ως μπούσουλα πχ την Αττική και την Κρήτη καθώς οι καιρικές συνθήκες και ο όγκος του κόσμου που επισκέπτονται τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος  είναι λιγότερος στην περιοχή μας . Άλλωστε ο Κύριος  Άδωνης Γεωργιάδης συνεχώς ανακοινώνει ότι δεν θα ξανά βγουν οριζόντια μέτρα.

ΥΓ2. Με την παρούσα ανακοίνωση διαμαρτυρόμαστε έντονα για την τραγική νομοθεσία περί Covid για τους εξωτερικούς χώρους καθώς  με τις υπάρχουσες κατασκευές δεν έχουμε κλειστούς εξωτερικούς χώρους αφού περιμετρικά αερίζονται και η δουλεία μας είναι να εξυπηρετούμε όλο τον κόσμο. Ο διαχωρισμός των πολιτών δεν αφορά την εστίαση!!!