Από το Νοσοκομείο της Ξάνθης ξεκίνησε την περιοδεία της σε νοσοκομεία της περιοχής την Τετάρτη η Υφυπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Συνοδευόμενη από τον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ Δημήτρη Τσαλικάκη επισκέφθηκε το Νοσοκομείο όπου την υποδέχτηκε η διοικητής Έλενα Ροφαέλα αλλά και ο τοπικός βουλευτής Σπύρος Τσιλιγγίρης. Στο επίκεντρο των συναντήσεων η ενίσχυση των Νοσοκομείων της Θράκης, που δέχονται ιδιαίτερα μεγάλη πίεση από την έξαρση του κοροναϊού, στη σκιά της απόφασης για αναστολή λειτουργίας των περιφερειακών ιατρείων και περιορισμών στα Κέντρα Υγείας, προκειμένου να ενισχυθούν τα Νοσοκομεία.
Στη σχετική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου συμμετείχαν τα Μέλη Δ.Σ., η Δ/ντρια Ιατρικής Υπηρεσίας, η Δ/ντρια Τομέα Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, η Δ/ντρια Διοικητικής Υπηρεσίας, η Υποδ/ντρια Διοικητικής Υπηρεσίας, η Προέδρου ΕΝΛ, η Δ/ντρια Χειρουργικού Τομέα, Ο Δ/ντης Παθολογικού Τομέα, η Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων και Εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης.
Από τις συζητήσεις κατέστη σαφές ότι θα επαναλειτουργήσει η πτέρυγα COVID-19 του Νοσοκομείου καθώς οι κλινικές της Αλεξανδρούπολης και της Θεσσαλονίκης δεν μπορούν να δεχτούν πλέον άλλους ασθενείς λόγω της μεγάλης πίεσης που δέχεται τη σύστημα υγείας από τη νέα έξαρση της πανδημίας.

Σύμφωνα με την Διοικήτρια Έλενα Ροφαέλα “η Υπουργός ξεναγήθηκε στους χώρους του νοσοκομείου μας και ενημερώθηκε για όλες τις διαδικασίες τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων όπου και εξέφρασε την ικανοποίηση της για το υψηλό επίπεδο οργάνωσης και λειτουργίας μας.

Παράλληλα, ανταλλάξαμε απόψεις και θέσεις σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε την περίοδο της πανδημίας καθώς και για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος στην περιοχή μας. Η επίσκεψη τελείωσε με την υπόσχεση της Υπουργού για συνεχή συνεργασία και επίλυση των καίριων ζητημάτων του Νοσοκομείου Ξάνθης.”