Στο τέλος του Νοεμβρίου αναμένεται να εκδοθεί το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης, και η εκτίμηση του βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χαρίτου, είναι, οτι όπως φαίνεται, “δεν παίρνουμε το μερίδιο που μας αναλογεί ως Θράκη”.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Χαρίτου στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης στη Ροδόπη της Τομεάρχισσας Ενέργειας & Περιβάλλοντος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Χαρίτου τόνισε πως στο προσχέδιο που υπάρχει αυτή τη στιγμή, ο μακρύς κατάλογος των προτεινόμενων από τους τοπικούς φορείς έργων, δεν συνοδεύεται από ένα συνεκτικό σχέδιο υλοποίησής τους, ενώ δεν υπάρχει πρόβλεψη σύνδεσής τους ούτε με τα χρηματοδοτικά εργαλεία του Ταμείου Ανάκαμψης, του ΕΣΠΑ, και του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Τούτων δοθέντων, όπως υπογράμμισε, “τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα.  Υπάρχει προσδοκία και ελπίδα, αλλά ταυτόχρονα υπάρχει και έντονη δυσπιστία, καχυποψία και αμφισβήτηση για το τι πρόκειται τελικά να γίνει“.

Εξάλλου, όπως τόνισε, “εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ όπως γνωρίζετε αρχικά με ειλικρινή τρόπο συμμετείχαμε σε αυτή τη διαμόρφωση ενός νέου σχεδίου ανάπτυξης της περιοχής που θα αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της, έχοντας ωστόσο προφανώς τις ενστάσεις μας και την ανησυχία μας κυρίως γνωρίζοντας τις ασκούμενες πολιτικές της κυβέρνησης“.

Για το θέμα, μάλιστα, αναμένεται να μιλήσει τις προσεχείς μέρες και ο Γιώργος Κατρούγκαλος, που συμμετέχει στο προεδρείο της Επιτροπής εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και ο οποίος θα επισκεφθεί την Κομοτηνή.

Από το inkomotini.gr