Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «η Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι» η ΦΕΞ φιλοξενεί τον τρομπετίστα Παντελή Στόικο και την μπάντα του, με τη συμμετοχή των Λάκη Τζήμκα στο μπάσο και Γιώργο Κλουντζό-Χρυσίδη στα τύμπανα!

H μπάντα πρωτοεμφανίστηκε το Σεπτέμβρη του 2018 στο Jazz Festival Chellah του Μαρόκου , ακολούθησαν πολλές εμφανίσεις τους σε μουσικές σκηνές & φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης και της βόρειας Ελλάδας, και το Οκτώβρη του 2019 εμφανίστηκαν στο NIOU Jazz Festival στα Τίρανα της Αλβανίας, Κορυφαία στιγμή για το σχήμα ήταν η σύμπραξή τους επί σκηνής με τον θρύλο της βαλκανικής μουσικής IVO PAPAZOV και τον παγκόσμιο μουσικό της Jazz MILCHO LEVIEV στην Θεσσαλονίκη το 2019 ..!

 Το υλικό της μπάντας παντρεύει τη σύγχρονη jazz με στοιχεία της εγχώριας και ευρύτερης μουσικής παράδοσης των Βαλκανίων ισορροπώντας στο μεταίχμιο μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

 Το νέο σχήμα του Παντελή Στόικου γεννήθηκε με αφορμή την δημιουργία του καινούργιου του δίσκου και την ανάγκη του να παρουσιάσει κυρίως δικές του συνθέσεις από όλο το εύρος τις δισκογραφίας του.

Συντελεστές :

Παντελής Στόικος : τρομπέτα, πλήκτρα, καβάλ

Λάκης Τζήμκας : ηλ. μπάσο

Γιώργος Κλουντζός Χρυσίδης : τύμπανα

 Καλλιτεχνική επιμέλεια  : Βασιλειάδου Ειρήνη

Είσοδος 7€ Οικονομική ενίσχυση Μουσείου

*Για πληροφορίες – κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε μαζί μας στο 25410 25421

Τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων για τις εκδηλώσεις..