Σε πρωτόγνωρα επίπεδα έχει φτάσει η συρροή κρουσμάτων στα Νοσοκομεία της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ενώ στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, η πίεση θυμίζει ημέρες του Νοέμβρη του 2020.

Παρόλο που όλα τα περιστατικά διοχετεύονται στα δύο Νοσοκομεία Αναφοράς της ΑΜΘ, δεκάδες ασθενείς με covid-19 φτάνουν καθημερινά σε Νοσοκομεία όπως της Ξάνθης ενώ υπάρχουν φήμες για σκέψεις να ανοίξουν και πάλι πτέρυγες covid στα μικρότερα νοσοκομεία.

Το πρωί του Σαββάτου, ο αριθμός των νοσηλευομένων έχει φτάσει σε αρνητικό ρεκόρ. Στο σύνολο της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας πάρχουν 318 νοσηλευόμενοι σε απλές κλίνες, 38 σε απλές κλίνες με μάσκα υψηλής πίεσης καθώς και 52 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.To μεγάλο πρόβλημα παραμένουν οι ανεμβολίαστοι, που αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών και μονοπωλούν τους θανάτους.

Οι αριθμοί το πρωί του Σαββάτου

Την περασμένη εβδομάδα στην Ξάνθη καταγράφηκαν δύο θάνατοι νέων ανεμβολίαστων (46 και 52 ετών) ενώ συνολικά στην 4η ΥΠΕ το ποσοστό των ανεμβολίαστων στις ΜΕΘ είναι 94,2%

Tην ίδια ώρα, οι εμβολιασμοί δείχνουν καθηλωμένοι γύρω από το 50% στην Ξάνθη και τις γύρω περιοχές, που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα τον τελευταίο καιρό. 55.265 άτομα έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους σε σύνολο πληθυσμού 105.000 ενώ 1.950 άτομα έχουν κάνει την αναμνηστική δόση.