Σύμφωνα με δημοσίευμα από την εφημερίδα Austrlalian ο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της χώρας εξέδωσε την Τετάρτη (20/10) ένταλμα σύλληψης για τον ιδιοκτήτη της Ξάνθης, Μπιλ Πάπας και ζητά την άμεση έκδοση του από την Ελλάδα.

Ο ομογενής επιχειρηματίας, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα από τον περασμένο Ιούλιο είναι στο επίκεντρο έρευνας από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο για την Forum Finance και την Westpac, αφού εις βάρους του υπάρχουν καταγγελίες για απάτες συνολικού ύψους 400.000.000 δολαρίων.

Από την πλευρά της, η ΠΑΕ Ξάνθη υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται για ένταλμα σύλληψης, αλλά για ένταλμα προσαγωγής, αφού δεν πρόκειται για μία υπόθεση που βρίσκεται στα ποινικά, αλλά στα αστικά δικαστήρια που δεν έχουν δικαιοδοσία να ζητήσουν ένταλμα σύλληψης και έκδοση στην χώρα.

Με άλλα λόγια τονίζεται ότι πρόκειται για ένταλμα προσαγωγής, με σκοπό την προσκόμιση εγγράφων και στοιχείων που θα βοηθήσουν στην διαλεύκανση της υπόθεσης.

Τέλος, οι Ακρίτες τονίζουν ότι δεν υπάρχει κανένας νομικός και οργανικός σύνδεσμος της ομάδας με την εταιρία που εμπλέκεται με το φερόμενο σκάνδαλο.