Την Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021, εορτάστηκε η «Ημέρα της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος,  Αγίου Αρτεμίου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:

Στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην Κομοτηνή, το απόγευμα της Τρίτης (19-10-2021) τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας, στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Αρτεμίου, που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου Κομοτηνής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων.

Ανήμερα της εορτής, 20 Οκτωβρίου 2021, το πρωί, τελέσθηκε Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμονα ενώ στη συνέχεια αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ.

Στο πλαίσιο εορτασμού της σημερινής ημέρας πραγματοποιήθηκαν ανάλογες εκδηλώσεις και στις έδρες των υπολοίπων Διευθύνσεων Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Καβάλα και Δράμα).

Σημειώνεται ότι το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποφάσισε την πραγματοποίηση πανελλαδικής εθελοντικής αιμοδοσίας του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, από 18 έως και 20-10-2021, για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του Σώματος, στην οποία συμμετέχει ενεργά το προσωπικό των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.