Την παραίτησή του από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου υπέβαλε ο Παναγιώτης Ταρενίδης.

Ο γνωστός αυτοδιοικητικός, ο οποίος έχει διατελέσει Αντιδήμαρχος των Λάκη Στυλιανίδη και Μπάμπη Δημαρχόπουλου καθώς και Αντινομάρχης και Νομαρχιακός Σύμβουλος, στο παρελθόν, στην επιστολή παραίτησής του προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κατηγορεί τη δημοτική αρχή, επικαλούμενος απαξίωση του ρόλου του Συμβουλίου.  Τη θέση του καταλαμβάνει ο πρώτος επιλαχός της παράταξης Δημαρχόπουλου, Σάκης Χατζηαντωνίου.

Αναλυτικά η επιστολή.

Με την παρούσα επιστολή σας γνωστοποιώ την απόφασή μου να παραιτηθώ από Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ξάνθης. 

Μία απόφαση που ελήφθη μετά από 30 χρόνια ανελλιπούς δράσης μου στον χώρο της Αυτοδιοίκησης, στη διάρκεια των οποίων είχα πάντα σε προτεραιότητα το να τιμήσω με τον καλύτερο τρόπο την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου και να προσπαθώ αδιάκοπα για το καλό του Τόπου μας. 

Δυστυχώς, στην παρούσα συγκυρία αισθάνομαι ότι η παραμονή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο θα ήταν μία μεγάλη έκπτωση στις αρχές και στις αξίες, με τις οποίες τόσα χρόνια ως άνθρωπος και ως αυτοδιοικητικός πορεύομαι. 

Μέσα στο χρονικό διάστημα των δύο τελευταίων ετών, η λειτουργία της Δημοτικής Αρχής έχει υποβαθμίσει έως και απαξιώσει τον ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου, ο τρόπος λειτουργίας του οποίου αποδεικνύει την απουσία ειλικρινούς ενδιαφέροντος για το όφελος της Πόλης μας και των συμπολιτών μας. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι, μέσα σε αυτό το κλίμα που διαμορφώνεται με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, ορισμένα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, με τις συμπεριφορές τους, δίνουν απροκάλυπτα ρεσιτάλ αναξιοπιστίας και ασυνέπειας. 

Θεωρώντας ότι στην Ξάνθη αξίζει μία καλύτερη Δημοτική Αρχή, επέλεξα να παραιτηθώ εκφράζοντας τη διαμαρτυρία μου για την σημερινή απογοητευτική κατάσταση, αλλά και τη δέσμευσή ότι προσωπικά θα συνεχίσω να δίνω αγώνα για το όφελος της Πόλης μας και των συμπολιτών μας.  

Παναγιώτης Ταρενίδης