Ένα βίντεο απολογισμού των φετινών, διαφορετικών Γιορτών Πόλης, με το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που παρουσιάστηκε στο στέκι του, κάνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΠΑΣ Αντίκας.

Το βίντεο αναρτήθηκε στη σελίδα του συλλόγου στο Facebook και έχει αποσπάσματα από πολλές βραδιές καθώς η φετινή διοργάνωση έδωσε σε αρκετούς συλλόγους να ξεχωρίσουν με μια εναλλακτική προσέγγιση του θεσμού:
Στο κείμενο που συνοδεύει το βίντεο οι άνθρωποι του συλλόγου, αναφέρουν:
Οι φετινές γιορτές ήταν διαφορετικές από άλλες χρονιές..!
Από τη μια πλευρά ήταν πιο φτωχές , εξαιτίας της απουσίας των περισσότερων συλλόγων λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης που βρισκόμαστε αλλά κυρίως λόγω της ανοργανωσιάς που προήλθε από την αργοπορία να συζητηθεί με ποιο τρόπο θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν αυτές..

Από την άλλη πλευρά, ήταν πιο πλούσιες ως προς το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκαν νέες – πρωτότυπες δράσεις από τους συλλόγους που συμμετείχαμε. Όλες αυτές οι δράσεις μπορούν να λειτουργήσουν ως ανανεωτικά στοιχεία στον θεσμό.
Εμείς επιλέξαμε να σχεδιάσουμε ένα εναλλακτικό πρόγραμμα , στηριζόμενο στις προτάσεις που είχαμε καταθέσει μαζί με άλλους συλλόγους στις αρχές του καλοκαιριού .

Ευχαριστούμε πάρα πολύ…
-Τον κόσμο που αγκάλιασε τις δράσεις μας ,
-Τον κόσμο που έδειξε κατανόηση στο γεγονός ότι δεν μπορέσαμε να τον εξυπηρετήσουμε εξαιτίας του περιορισμού των ατόμων,
-Τους καλλιτέχνες και τους εκθέτες που ήρθαν στο χώρο μας,
-Τους επαγγελματίες – χορηγούς που μας στήριξαν αλλά και αυτούς που συνεργαστήκαμε μαζί τους,
-Τους προσκόπους Ξάνθης για την υλικοτεχνική υποστήριξη,
-Τους κατοίκους της περιοχής για την κατανόηση της κατάστασης ,
αλλά κυρίως
-τα μέλη-φίλους του συλλόγου που βοήθησαν ώστε να γίνει αυτό….