Προβληματισμό προκάλεσαν οι δύο φωτιές που ξέσπασαν την Παρασκευή αλλά και τη Δευτέρα, μέσα σε λίγες μέρες και σχεδόν σε παραπλήσιο σημείο, στην περιοχή του Δασοχωρίου και της “Φωνής της Αμερικής”, που τέθηκαν υπό έλεγχο αφού είχαν κάψει σχεδόν 1.000 στρέματα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική που ερευνά τα αίτια, η περίπτωση του εμπρησμού είναι η πιθανότερη εκδοχή για τις δύο φωτιές, με βάση αρκετές ενδείξεις και, κυρίως, λόγω των πολλαπλών εστιών κατά την εκδήλωσή, που στη δεύτερη φωτιά ήταν πασιφανής.

Παράλληλα όμως, το γεγονός ότι υπήρξαν δύο φωτιές σε διάστημα λίγω ημερών, στην ίδια περιοχή ενισχύει την εκδοχή που έχει κυκλοφορήσει εδώ και καιρό για την προσπάθεια να εξαφανιστεί η βλάστηση ώστε να απομακρυνθούν τα αγριογούρουνα από την περιοχή.

Όπως είναι γνωστό, τα αγριογούρουνα για χρόνια προκαλούν καταστροφές σε καλλιέργειες και είναι ένα ζήτημα που δεν έχει επιτευχθεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά για πολλούς πρακτικούς και νομικούς λόγους. Κάπως, έτσι, αρκετές πληροφορίες και συζητήσεις στη γύρω περιοχή, κάνουν λόγο για προσπάθεια εκδίωξης των αγριογούρουνων, μέσω των πυρκαγιών.

Κανείς πάντως δεν μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα, παρά μόνο να πιθανολογήσει.