Στη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Έλενα Ροφαέλα, βρέθηκαν την Τετάρτη οι “4” επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Δήμο. Μετά τη συνάντηση εξέδωσαν το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Στα πλαίσια των θεσμικών επαφών που έχουμε ξεκινήσει, συναντήσαμε την Τετάρτη 06-10-2021, στο Νοσοκομείο Ξάνθης, την διοικήτρια κ. Έλενα Ροφαέλα. Ενημερωθήκαμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο μας, τόσο σε έμψυχο δυναμικό, γιατρούς , νοσηλευτές, όσο και σε θέματα υποδομών.

Συμφωνήσαμε από κοινού, ότι ο Δήμος Ξάνθης, μπορεί να σταθεί πραγματικός αρωγός σε κάθε προσπάθεια αναβάθμισης του νοσοκομείου μας αλλά και επίλυσης προβλημάτων, που θα πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν (π.χ. οικονομικά κίνητρα σε νέους γιατρούς).

Συζητήσαμε και για την γεννήτρια παροχής οξυγόνου που παραχωρήθηκε από τον Δήμο Ξάνθης στο Νοσοκομείο. Σε ερώτηση μας προς την διοικήτρια για το εάν τέθηκε ποτέ σε λειτουργία, η συγκεκριμένη γεννήτρια, η απάντηση της ήταν αρνητική.

Το συμπέρασμα απ’ όλη τη συζήτηση, ήταν ότι το νοσοκομείο μας, δεν είχε ιδιαίτερη ανάγκη την συγκεκριμένη γεννήτρια, όσο τις παρεμβάσεις, που χρειάστηκαν να γίνουν στο δίκτυο παροχής οξυγόνου του Νοσοκομείου (ανεξάρτητες με την γεννήτρια), όπου φυσικά πλήρωσε ο Δήμος Ξάνθης. Μας έγινε σαφές ότι, ποτέ δε λειτούργησε, αλλά και δε φαίνεται και να λειτουργήσει ποτέ, αφού είναι σχεδόν απίθανο να παραστεί τέτοια ανάγκη.

Κλείνοντας ζητήσαμε από την κ. Ροφαέλα να μας αποστείλει όλα τα σχετικά αιτήματα
που έχει στείλει στον Δήμο Ξάνθης, προκειμένου να δώσουμε από κοινού λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Συμφωνήσαμε από κοινού ότι τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο μας, μπορούμε να τα λύσουμε μόνο όλοι μαζί με κοινή δράση.
Διότι θα πρέπει σε όλους να γίνει γνωστό ότι «Η Ξάνθη μας ενώνει».