Αξιόπιστη, με μηδέν παθητικό και δύο εκτάς έδρας νίκες, εμφανίζεται η ομάδα του ΑΟΞ στις πρώτες επίσημες αγωνιστικές υποχρέωσεις του έτους, συνεχίζοντας την εικόνα των φιλικών.

Με σκόρερ τους Ιμπραίμι, έφτασε αισίως τα 3 στο Κύπελλο, και  Μόνροουζ,  και τον Ίτσο με την άμυνα του να διατηρούν για ακόμα ένα ματς το μηδέν, ο ΑΟΞ κατάφερε να φύγει νικητής και απο το Κερατσίνι με 0-2 και να συνεχίσει με άνεση στην 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η ομάδα του Κορυδαλλού είχε την πρώτη φάση του αγώνα με την κεφαλιά του Βοσνακίδη έπειτα από εκτέλεση κόρνερ να σταματά ο Ίτσο, με την Ξάνθη να απαντά με παρόμοια φάση με την κεφαλιά του Μπάτζιου να μπλοκάρει ο Χαλκίδης. Στο 22′ η ομάδα της Ξάνθης πήρε προβάδισμα στο σκορ με τον…συνήθη ύποπτο Μπεσάρτ Ιμπραίμι μετά από πάσα του Πλατέλλα να χτυπά για το 0-1. Μετά το γκολ η ομάδα της Θράκης έλεγξε απόλυτα τον ρυθμό του αγώνα κρατώντας με άνεση το υπέρ της προβάδισμα μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους.

Στο 57′ η Ξάνθη άγγιξε το δεύτερο γκολ όμως η κεφαλιά του Μόνροουζ δεν βρήκε στόχο, με τους γηπεδούχους να απαντούν έξι λεπτά αργότερα με τον Όμο. Στο 67′ μετά από πάσα του Φαζού ο Ιμπραίμι έπιασε το σουτ και μετά από κόντρα σταμάτησε στο δοκάρι των γηπεδούχων. Στο 80′ η ομάδα της Προοδευτικής έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν σε αντεπίθεση ο Τσαβός βγήκε απέναντι στον Ίτσο που τον σταμάτησε και ο Πολ που έρχονταν από πίσω πλάσαρε πάνω στον συμπαίκτη του. Το ματς “καθάρισε” στο 84′ όταν μετά απο σέντρα του Δεληγιαννίδη ο Στίβεν Μονρόουζ με κεφαλιά σκόραρε για το 0-2 που ήταν και το τελικό σκορ στέλνοντάς τον ΑΟΞ στην 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας

Διαιτητής: Τσουκαλάς (Αθηνών)
Βοηθοί: Τσουκαλίδης (Αθηνών), Πριόνας (Εύβοιας)
4ος: Μαχαίρας (Πειραιάς)
Παρατηρητής: Μπέρσης (Αρκαδίας)

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ (Δημήτρης Αρναούτης): Χαλκίδης, Αλεξίου, Δημακάκος, Πατσατζόγλου, Βοσνακίδης, Μεγαρίτης, Τσαφταρίδης, Νομικός(71′ Παλάτσιος), Κυριάζης, Μακρίδης(71′ Τσιαβός), Μακρυγιάννης(61′ Πόλ)

AO ΞΑΝΘΗ (Χάιμε Μονρόι): Ίτσο, Τζανακάκης(71′ Δεληγιαννίδης), Πολίμος, Μπάτζιος, Μιχάηλ, Πλατέλλας, Ιμπραΐμι(77′ Διαμαντόπουλος), Παπάζογλου(60′ Φαζός), Τσέλιος, Γκόμεθ, Μόνροουζ

Με στοιχεία και φωτογραφίες από το sportsaddict.gr