Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, αναφέρεται:

Σήμερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, συνοδευόμενος από τον Συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος Γιώργο Χατζηθεοδώρου, τον Θανάση Πέτσιο και τον Γιώργο Καρακασίδη, της επιτροπής Αθλητισμού, επισκέφτηκαν δύο κορυφαίες αθλητικές δομές της πόλης. Το γήπεδο της «Ασπίδας» και το κλειστό γυμναστήριο «Αναξαγόρας». Για άλλη μια φορά διαπιστώθηκε, αυτό που για πολλούς συμπολίτες μας αποτελεί καθημερινότητα. Την εγκατάλειψη, την αδιαφορία και την απαξίωση από την πολιτεία, αλλά κυρίως από τον Δήμο της Ξάνθης. Η διαχρονική αυτή εγκατάλειψη των αθλητικών χώρων είναι το λιγότερο, τρομακτική. Οι φωτογραφίες καταδεικνύουν τα προβλήματα με τον πιο εμφατικό τρόπο.

Χώροι που σφύζουν από ζωή και κυρίως από παιδιά και εφήβους, καθώς 300 προπονούνται στην Ασπίδα και άλλοι 150 στο κλειστό γυμναστήριο του Αναξαγόρα, τα οποία έχουν αφεθεί στην τύχη τους, χωρίς να εξασφαλίζεται η μέριμνα για τις υποδομές και η ασφάλεια όλων των αθλητών, μικρών και μεγάλων. Οι ηρωικές προσπάθειες των συλλόγων και των προπονητών κρατούν ακόμα ζωντανό τον αθλητισμό στην πόλη μας. Ως πότε όμως…!

Άμεση προτεραιότητα πρέπει να αποτελέσει η αλλαγή του ταρτάν, που για ακόμη μια φορά η δημοτική αρχή του κ. Τσέπελη δεν κατάφερε να εξασφαλίσει μετά τον αποτυχημένο διαγωνισμό. Ο μόνος τρόπος που γνωρίζει, δυστυχώς, είναι η απευθείας ανάθεση, ενώ στα μεγάλα έργα με διαγωνισμούς και διαφάνεια, για άλλη μια φορά μετρήθηκε και βρέθηκε… ανεπαρκής. Παράλληλα, άμεσα θα πρέπει να φτιαχθεί προπονητήριο για τον χειμώνα, η αποκατάσταση του ανύπαρκτου φωτισμού όπως επίσης και η επισκευή (;) του ακατάλληλου και επικίνδυνου «γυμναστηρίου».

Αυτή τη ζοφερή εικόνα πρέπει να αλλάξουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα γιατί δεν αξίζει ούτε στην πόλη, ούτε στους πολίτες. Θα αγωνιστούμε γι’ αυτό μέχρι να το πετύχουμε. Οι επισκέψεις και η καταγραφή θα συνεχιστούν και δε θα σταματήσουμε μέχρι να φτάσουμε και στο τελευταίο γήπεδο, κάνοντάς το γνωστό παντού.