Αίσθηση έχει προκαλέσει η περίπτωση οικογένειας αρνητών του κοροναϊού από τη Δράμα, που έχουν νοσήσει αλλά αρνείται την ιατρική βοήθεια στα 3 παιδιά της. Μάλιστα, ο 14χρονος γιος της οικογένειας έχει προσβληθεί βαριά από τον κοροναϊό και η οικογένεια αρνείτο τη διασωλήνωση.

Τελικά, όπως μετέδωσε το kavalanews.gr  χρειάστηκε η παρέμβαση της Δικαιοσύνης και της Αστυνομίας, προκειμένου να παρασχθεί η απαραίτητη ιατρική βοήθεια στον ανήλικο. Το αγόρι βρέθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Καβάλας και, στη συνέχεια διακομίστηκε διασωληνωμένο στην Παιδιατρική του Νοσοκομείου “Παπαγεωργίου” της Θεσσαλονίκης σε κρίσιμη κατάσταση.

Το οικογενειακό περιβάλλον του παιδιού… διαφωνούσε για τη διάγνωση και ισχυρίζονταν ότι δεν πρόκειται για κορωναϊό αλλά για μια απλή πνευμονία που αρκούσε να φροντίσει η γιαγιά στο σπίτι ! Η ιδιώτης γιατρός που διαπίστωσε τη σοβαρότητα της κατάστασης ειδοποίησε τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και τον Ιατρικό Σύλλογο ζητώντας να ενημερωθεί η Εισαγγελία της Δράμας, προκειμένου να αρθεί η προστασία των προσωπικών δεδομένων και να τύχει άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. Με την παρέμβαση της Δικαιοσύνης έγινε εφικτή η νοσηλεία του.

“Είναι πρωτοφανές” δήλωσε στο ραδιοσταθμό Kavalanews 102,8 η γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, Όλγα Βασιλείου που χαρακτήρισε παράδειγμα προς μίμηση τη γιατρό που αποκάλυψε την υπόθεση. “Με λυπεί το γεγονός. Υπάρχει μεγάλη αντίδραση σε μερίδα του κόσμου να δεχθεί την ιατρική βοήθεια. Δυστυχώς στην περιοχή μας υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που αρνούνται να δουν την πραγματικότητα. Και όταν σε αυτό το περιβάλλον βρίσκονται και παιδιά τίθεται η ζωή τους σε κίνδυνο”, λέει η κ. Βασιλείου.

Επίσης ο Ιατρικός Σύλλογος της Δράμας συντάσσει κείμενο που θα στείλει σε όλους τους γιατρούς για το πώς θα πρέπει να κινηθούν σε αυτές τις περιπτώσεις.