Με την κατάθεση στεφάνων που ακολούθησε την δοξολογία στον καθεδρικό ναό και την υποδοχή της εικόνας της Παναγίας Αρχαγγελιώτισσας, κορυφώθηκε ο εορτασμός των 102 ετών από την απελευθέρωση της Ξάνθης από το βουλγαρικό ζυγό, καθώς τα υγειονομικά πρωτόκολλα, δεν επέτρεψαν να γίνει παρέλαση.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν οι τοπικές πολιτικές αρχές, ο στρατός, τα σώματα ασφαλείας, ενώσεις αποστράτων καθώς και κόσμος που παραβρέθηκε στην πλατεία ελευθερίας ενώ τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Ξάνθης. Tην κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γεν. Γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνης Οικονόμου.

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Μπουρχάν Μπαράν, με δήλωσή του καταγγέλλει ότι οι δύο μειονοτικοί βουλευτές αποκλείστηκαν από την κατάθεση στεφάνου.

Στο μήνυμά του για την απελευθέρωση, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, αναφέρει:

Σαν σήμερα, 102 χρόνια πριν, η Ξάνθη ενωμένη, υποδέχεται την ελευθερία, υψώνεται στο ρολόι της πόλης η Ελληνική σημαία και όλοι οι Ξανθιώτες – Ξανθιώτισσες με χαρά βγαίνουν στους δρόμους να γιορτάσουν.

Τιμούμε όλους αυτούς που αγωνίστηκαν,  ο καθένας με τον τρόπο του και από τη θέση του, για την απόκτηση του ύψιστου αγαθού της Ελευθερίας.   Τιμούμε άνδρες και γυναίκες που σε αυτόν τον αιώνα   ελεύθερης ζωής, μέσα από δυσκολίες,  πάλεψαν για μια καλύτερη ζωή στην Ξάνθη. Όλοι και όλες, οι κάτοικοι της Ξάνθης, χωρίς διακρίσεις σε  γλώσσα, θρησκεία και πολιτιστική παράδοση, αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για το καλό και το δίκαιο.

Μέσα στις δύσκολες συνθήκες της τελευταίας περιόδου, αποδείξαμε όλος ο Λαός της Ξάνθης ότι είμαστε άξιοι της ελευθερίας και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε, με πίστη, ομόνοια, υψηλό αίσθημα ευθύνης και ελπίδα, για να  ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο που ταλαιπωρεί την καθημερινότητά μας.  Τιμή πρέπει σε όλους τους Ξανθιώτες και σε όλες τις Ξανθιώτισσες. 


Επίσκεψη του Γ.Γ. ΥΠΕΘΑ στην οικία Μάνου Χατζιδάκη|

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη, το Δήμαρχο και τον Διοικητή του Δ’ΣΣ επισκέφθηκαν την Οικία Χατζιδάκι, όπου τον υποδέχτηκε και τον ξενάγησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης του Πολυχώρου, Μιχάλης Πουσπουρίκας.