Με 1.000.000 ευρώ επιπλέον, στηρίζονται οι μαθητές Ειδικών Σχολείων αλλά και το σύνολο της Προσχολικής, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης, σύμφωνα με την Περιφέρεια ΑΜΘ, όπως προέκυψε μετα από σχετική συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης. Παρούσα ήταν και η Αλεξάνδρα Γκουλιάμα, ειδική σύμβουλος της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, σε θέματα Παιδείας.

Το ποσό του 1.000.000 ευρώ θα αξιοποιηθεί για την κάλυψη των αναγκών και την προμήθεια, την εγκατάσταση και την εκμάθηση της λειτουργίας του εξοπλισμού Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών σε 22 Δομές Εκπαίδευσης και 26 Σχολικές Μονάδες ειδικής αγωγής των Περιφερειακών Ενοτήτων Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας, με σκοπό την ενίσχυση της χρήσης ψηφιακής τεχνολογίας καθώς και τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του εξοπλισμού των δομών εκπαίδευσης.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος υπέγραψε την απόφαση της πρόσθετης ένταξης έργου ύψους 1.000.000 ευρώ που αφορά την οικονομική ενίσχυση των μαθητών των ειδικών σχολείων καθώς και των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης της ΑΜΘ για την ανάπτυξη της Τεχνολογίας της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών.