“Καμπάνια ενημέρωσης” των Ξανθιωτών για τις εξελίξεις με την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, που οδηγεί της ΔΕΗ σε ιδιώτες πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης την Τρίτη.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Την εγκληματική απόφαση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη για το εν κρυπτώ  ξεπούλημα της ΔΕΗ, κατήγγειλε την Τρίτη το απόγευμα  ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, ενημερώνοντας τους πολίτες και ανοίγοντας διάλογο για τις συνέπειες της καταστροφικής πολιτικής, εν μέσω ενεργειακής κρίσης. Ένα ξεπούλημα που δεν τόλμησε καν να εξαγγείλει στην ΔΕΘ, γιατί ξέρει πολύ καλά το τι ακριβώς συνεπάγεται για την ελληνική οικονομία, και κοινωνία. 

Σε μια περίοδο που οι Ξανθιώτες αντιμετωπίζουν με τρόμο τον χειμώνα που έρχεται, καθώς οι τιμές για την θέρμανση την καθιστούν απαγορευτική, ενώ η ακρίβεια καλπάζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα, ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να συνεχίσει το ξεπούλημα των «ασημικών», αδιαφορώντας για τις συνέπειες αυτής της καταστροφικής απόφασης. Κάτι βέβαια που δεν αποτελεί έκπληξη για έναν πρωθυπουργό ο οποίος κούνησε το δάχτυλο στους σεισμόπληκτους της Κρήτης, χρεώνοντάς τους το μέγεθος της καταστροφής, λόγω του τρόπου δόμησης. Έναν άνθρωπο που δεν είναι  καν διαχειριστής της εξουσίας, αλλά απλώς εντολοδόχος των αρπακτικών, για τα οποία στρώνει το έδαφος προκειμένου να αρπάξουν ότι απέμεινε από τον εθνικό πλούτο. ΔΕΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ και τώρα ΔΕΗ, αφήνοντας τους καταναλωτές βορά στους επενδυτές!!! οι οποίοι στρώθηκαν ήδη γύρω από το τραπέζι για το μεγάλο φαγοπότι που ξεκίνησε.

Μέσα σε λίγους μήνες το θαύμα Χατζηδάκη αποδείχθηκε ότι ήταν απλώς άλλη μια επικοινωνιακή φούσκα, καθώς η πραγματικότητα αποδεικνύει πως ο άνθρωπος για τη βρώμικη δουλειά, βλέπε Ολυμπιακή, Λιγνιτικές Μονάδες, Επικουρική Ασφάλιση, ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, ώστε να προετοιμάσει το έδαφος για ένα ακόμη έγκλημα. Την παράδοση της ΔΕΗ στους κερδοσκόπους. Μια ΔΕΗ η οποία επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και εν μέσω μνημονίων, κρατήθηκε με νύχια και με δόντια παρά τις ασφυκτικές πιέσεις της τρόικας. Και σήμερα την ξεπουλούν  για ένα κομμάτι ψωμί χωρίς μάλιστα να υπάρχει καμία δικαιολογία αφού όπως οι ίδιοι διατείνονται, η ανάπτυξη στην χώρα καλπάζει με τρομερές ταχύτητες. Καλπάζει άραγε; Και για ποιους; Η απάντηση βγαίνει αβίαστα. Για τα επιχειρηματικά συμφέροντα που εξυπηρετεί προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Ξάνθης, ένωσε την Τρίτη το βράδυ  τη φωνή του, με τους πολίτες της Ξάνθης και όλης της χώρας, με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, τους ανθρώπους που παλεύουν καθημερινά για την επιβίωσή τους, διατρανώνοντας, ΩΣ ΕΔΩ. Υπάρχουν κόκκινες γραμμές και αυτές δε θα επιτρέψουν αμαχητί να ξεπεραστούν