Σε ηλικία 72  ετών έφυγε απο την ζωή ο Σάκης Ψωμάς, ένας απο τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που ανέδειξαν Ασπίδα Ξάνθης και ΑΟΞ και για πολλά χρόνια προπονητής και παράγοντας στο τοπικό ποδόσφαιρο.

Είχε έντονο αποτύπωμα στον ΑΟΞ (ήταν άλλωστε και ο παίκτης που σκόραρε το πρώτο γκολ στην ιστορία του συλλόγου) και το τοπικό ποδόσφαιρο ενώ ήταν Πρόεδρος του Συλλόγου Παλαιμάχων.  Η κόρη του Σοφία, είναι η γενική γραμματέας του Δημου και  μέλος της διοίκησης της ΠΑΕ ΑΟΞ ενώ και τα αγόρια του Κωνσταντίνος, Γιώργος και Μαρίνος είναι λάτρεις του αθλήματος.

 

Συλλυπητήρια του ΑΟΞ:

Ο ΑΟ Ξάνθης  εκφράζει με ανακοίνωση που εξέδωσε τα θερμά της συλλυπητήρια

Ο ΑΟ ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του Σάκη Ψωμά, του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του ΑΟΞ, ο οποίος είχε σημειώσει και το πρώτο ιστορικό γκολ, με το οποίο ξεκίνησε η μεγάλη ιστορία της ομάδας μας.

Ο εκλιπών είχε γεννηθεί στις 24/12/1948 στην Ξάνθη κι εκτός από την ποδοσφαιρική του προσφορά στα πρώτα χρόνια του ΑΟΞ, στη δεκαετία του ’80 είχε προσφέρει τις υπηρεσίες του σαν βοηθός προπονητή και σαν σκάουτερ, ενώ ήταν ενεργό μέλος του Συλλόγου Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών “Δημόκριτος”.

Η Διοίκηση του ΑΟ ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στο μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ Σοφία Ψωμά για την απώλεια του πολυαγαπημένου της πατέρα. Σύσσωμη η οικογένεια της ομάδας μας στέκεται στο πλευρό της”

Η ΕΠΣ για το Σάκη Ψωμά

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης εκφράζει τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια, στους οικείους και στην οικογένεια του ΑΠΟΞ Ραιδεστού για τον αδόκητο χαμό του Σάκη Ψωμά.
Ο Σάκης Ψωμάς υπηρέτησε απο πολλα πόστα για 10ετιες το ποδόσφαιρο της Ξάνθης συμβάλλοντας τα μέγιστα στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου της περιοχής μας.”
Με στοιχεία από το sportsaddict.gr