Στα πλαίσια του έργου NEST, η ANCE διεξάγει μια πρωτογενή έρευνα τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο του 2021

Στα πλαίσια του έργου NEST, η ANCE διεξάγει μία πρωτογενή έρευνα με μετανάστες και πρόσφυγες που ζουν στην Ελλάδα. Η έρευνα θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο του 2021. Ο σκοπός αυτής της έρευνας είναι να εντοπίσει το βαθμό της κοινωνικής ένταξης των προσφύγων/μεταναστών στη χώρα υποδοχής τους καθώς επίσης, τα εμπόδια και τους περιορισμούς που οι ίδιοι συναντούν κατά την διαδικασία ένταξής τους, προκειμένου η ANCE να προτείνει τις απαραίτητες λύσεις μέσω του έργου NEST. Την ευθύνη για την έρευνα έχει η ANCE (Athens Network of Collaborating Experts), ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με εκτενή εμπειρία στην υλοποίηση έργων που αφορούν την ένταξη προσφύγων/μεταναστών.

Το έργο NEST (“Μια νέα προσέγγιση στην πολιτισμική εκπαίδευση για την προώθηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης των μεταναστών και προσφύγων”) στοχεύει να συνεισφέρει στην ανάπτυξη και παροχή εκπαίδευσης χωρίς αποκλεισμούς, η οποία θα ενισχύσει την κοινωνική ένταξη των μεταναστών και προσφύγων στις χώρες υποδοχής τους. Στην προσπάθεια να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, πέντε ΜΚΟ από την Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία και Γερμανία θα συνεργαστούν για ένα έργο 36 μηνών. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η έρευνα πραγματοποιείται μέσω ηλεκτρονικών ερωτηματολογίων σε 100 μετανάστες/πρόσφυγες. Αν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στην έρευνα, πιέστε τα ακόλουθα links:

English- https://forms.upt.pt/?r=survey/index&sid=677719&lang=en
Greek- https://forms.upt.pt/?r=survey/index&sid=677719&lang=el

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο NEST, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του έργου: https://www.project-nest.eu/
Μπορείτε να μας βρείτε επίσης και στα social media:
Facebook: @NESTproj
Instagram: @nest_proj

Αναφορικά με την ANCE: Η ANCE (Δίκτυο Εμπειρογνωμόνων Αθήνας) είναι μια μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική οργάνωση με έδρα την Αθήνα. Ιδρύθηκε το 1996 από μια ομάδα εμπειρογνωμόνων από το χώρο της διεθνούς αναπτυξιακής συνεργασίας και της τεχνικής βοήθειας και σήμερα έχει δημιουργήσει ένα εκτεταμένο δίκτυο συνεργατών και εθελοντών για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και την υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις αναπτυσσόμενες χώρες.