Στο Ρέθυμνο κατέληξε μεγάλο μέρος της μεγάλης συλλογής απολιθωμάτων ομογενή από την Ξάνθη, Πασχάλη Ζησίου ο οποίος ζει στην Κολωνία της Γερμανίας.

Οι άνθρωποι του τοπικού Δήμου υποδέχτηκαν με θέρμη τον Ξανθιώτη Συλλέκτη που ζει χρόνια στο εξωτερικό και ίδρυσε Παλαιοντολογικό Μουσείο, στο οποίο θα αξιοποιηθεί η συλλογή θαλάσσιων απολιθωμάτων.

Για την ιστορία, ο Πασχάλης Ζησίου είχε προσεγγίσει με δική του πρωτοβουλία το 2017 το Δήμο Τοπείρου, γνωστοποιώντας την πρόθεσή του να δωρίσει τη συλλογή και είχε ανακοινωθεί ότι ο Δήμος θα προχωρήσει στη δημιουργία μουσείου που θα τα φιλοξενήσει. Τελικά, φαίνεται πως οι τοπικές αρχές αδιαφόρησαν με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος της συλλογής να καταλήξει στο Ρέθυμνο.

Ο Τάσος Τεφρωνίδης σχολίασε σχετικά:

Ο Πασχάλης Ζησίου, Ξανθιώτης συλλέκτης προσπάθησε χρόνια τώρα να χαρίσει την διεθνώς αναγνωρισμένη συλλογή απολιθωμάτων στην γενέτειρα του αλλά συνάντησε την παγερή αδιαφορία των τοπικών αρχών της Ξάνθης , τελικά αποφάσισε να χαρίσει μέρος της στο Ρέθυμνο την οποία αξιοποίησε ιδρύοντας παλαιοντολογικό μουσείο….Αυτοί είναι οι αιρετοί τοπικοί μας άρχοντες …..